Bilge Türk Eğitim Kültür Vakfı'nın konuğu Prof. Dr. Taşğın olacak

Bilge Türk Eğitim Kültür Vakfı'nın çevrimiçi söyleşileri devam ediyor... Bugünkü söyleşinin konuğu Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Taşğın olacak...

EĞİTİM 25.06.2021, 12:25 25.06.2021, 12:51
Bilge Türk Eğitim Kültür Vakfı'nın konuğu Prof. Dr. Taşğın olacak

Bilge Türk Eğitim Kültür Vakfı'nda çevrimiçi söyleşileri devam ediyor. . 

Türk Dünyası Çocuk Vakfı Mütevelli Heyeti BaşkanıVali Güngör Azim Tuna, yaptığı açıklamada "Âdemoğlunun hayatı, parçalardan oluşan bütün veya bütün parçalardan oluşmaktadır. Bütünün cüzlerinden bir tanesi de bilgelerdir. Bilgeler, cüz ve bütün arasındaki ilişki ve bağlantıyı kurmayı sağlayan veya bütün arasındaki ilişki ve irtibatı kuran cüzdür.

Bunun için sayıları az veya bu meşakkatli yolculuğu takip edebilecek kişi sayısı farklı gerekçelerle azalmaktadır. Bilgelere tahammül edebilecek çevre de sınırlı olduğu için cüz ve parçanın anlamını sağlayan cüz’ün azlığı veya sınırlı sayıda olması veya süreci tamamlayamaması cüzler için sıkıntılı, dar ve belirsiz zamanlarının dolu olmasına neden olmaktadır. Sonuç olarak, Âdemoğlunun bilgelik ihtiyacı ve beklentisi en üst düzeydedir. Bilgelerle bu meşakkatli yolculuğu yürüyebilir miyiz? Bilgeler, adımlarını çocuk gibi atar veya bilgelerin adımları çocuklarla başlar!" dedi.

Vali Güngör Azim Tuna söyleşiyi ise şöyle duyurdu: "Bilge Türk Eğitim Kültür Vakfı söyleşilerimizde bu akşam (25 Haziran 2021 Cuma) değerli akademisyen Prof. Dr. Ahmet Taşğın beyi konuk ediyoruz. Daha önce Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi iken bir süredir Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Türk Kültürü ve Hacı Bektaşı Veli Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü olarak görevlendirilen ve bıgüne kadar ilim ve irfan dünyamıza çok değerli çalışmalar kazandıran hocamızla “Bilgelerle Yolculuk” konulu söyleşimizi soru ve katkılarıyla izlemek üzere bütün dostlarımızı canlı yayınımıza davet ediyoruz." 

Söyleşi 25 Haziran Cuma günü (bugün) saat 21.00'de Instagram 'bilgeturkegitimkulturvakfi' hesabından canlı olarak yayınlanacak. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@