Cemal Mümtaz SBL Mehmet Akif'i sempozyumla andı

Cemal Mümtaz Sosyal Bilimler Lisesi Eskişehir ve Eskişehir dışındaki üniversitelerden 20’ye yakın akademisyenin katıldığı “İstiklal Sacaşından İstiklal Marşına Mehmet Akif Ersoy Sempozyumu” gerçekleştirdi, İstiklal Marşı’mızın kabulünün 100. yıldönümünü kutladı.

EĞİTİM 14.03.2021, 22:08
Cemal Mümtaz SBL Mehmet Akif'i sempozyumla andı

Cemal Mümtaz Sosyal Bilimler Lisesi, Eskişehir ve Eskişehir dışındaki üniversitelerden 20’ye yakın akademisyenin katılımı ile “İstiklal Sacaşından İstiklal Marşına Mehmet Akif Ersoy Sempozyumu” gerçekleştirdi, örnek bir etkinlikle İstiklal Marşı’mızın kabulünün 100. yıldönümünü kutladı.

Çok sayıda akademisyen katıldı

Online olarak gerçekleştirilen Sempozyum Sakarya  Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Haşim Şahin, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Muharrem Dayanç, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Fahri Yetim, Öğretim Görevlisi ve Yazar Mustafa Özçelik, Lefke Avrupa Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Saadettin Yıldız, Anadolu Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mehmet Topal gibi çok değerli akademisyen hocaların katıldığı açılış paneliyle başladı. 

20 öğrenci bildiriler sundu 

Cemal Mümtaz Sosyal Bilimler Lisesi, Eskişehir Anadolu Lisesi, Eti Sosyal Bilimler Lisesi, Uluslararası Cevat Ülger Anadolu İmam Hatip Lisesi, Bakü Türk Anadolu Lisesi, Özel Yeniyol Okulları, Özel Çağdaş Anadolu ve Fen Lisesi ve  SEV Muzaffer Demir Anadolu Lisesinin  katıldığı ve beş oturumda 20 öğrencinin bildirilerini sunduğu bir bilgi şöleni gerçekleştirildi. 

Oturumların moderatörlüğünü  Anadolu Üniversitesi Türkçe Öğretim Merkezi Müdürü Dr. Ferdi Bozkurt, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Adnan UZUN, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Volkan Marttin, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Eylem Saltık, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Emine Gümüşsoy yapmıştır.  Kalen, kalemen, ruhen, bedenen Milli Mücadele Dönemi’nde önemli rol almış; hayatı, yaşayışı, fikirleri, seciyesi ve  duruşuyla örnek bir insan olan Mehmet Akif’in eserlerinde ´Asım´ın nesli dediği ortaöğretim öğrencileri düzenlenen sempozyumda Asım'ın neslinin ne demek olduğunu anlattılar, İstiklal Harbinden İstiklal Marşına Mehmet Akif Ersoy’un seyrini aktardılar. Cemal Mümtaz Sosyal Bilimler Lisesi tarafından düzenlenen ve  Eskişehir ortaöğretim öğrencilerinin Çevrimiçi olarak katıldığı ilk defa düzenlenen sempozyum ilgi ile karşılandı.
 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@