banner163

Eskişehir'de karne heyecanı

2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin tamamlanmasıyla birlikte Eskişehir’de 598 okulda 178 bin 275 öğrencimiz karne heyecanı yaşadı.

EĞİTİM 16.06.2023, 13:45 16.06.2023, 13:52
Eskişehir'de karne heyecanı

2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin tamamlanmasıyla birlikte Eskişehir’de 598 okulda 178 bin 275 öğrencimiz karne heyecanı yaşadı.

TOKİ Şehit Emre Bolat İlkokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine katılan Vali Erol Ayyıldız, “2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla birlikte ilimizdeki özel ve resmi eğitim kurumlarımızda, 178 bin 275 öğrencimiz yaz tatiline girmiştir.” dedi.

Sınıfları tek tek dolaşarak miniklere karnelerini dağıtan ve öğrencilerin mutluluklarına ortak olan Vali Ayyıldız, karnelerini alan öğrencileri tebrik ederek onlarla sohbet etti. Vali Ayyıldız, minik öğrencilere ara tatil dönemini verimli geçirmelerini ve bol bol dinlenmeleri temennisinde bulundu.

Daha sonra okulun öğretmenleriyle bir araya gelen Vali Ayyıldız, “Sizlere emanet edilen çocukları geleceğe hazırlamak, onlara şekil vermek için gayret gösteriyor ve büyük bir sorumluluk isteyen bir görevi de yerine getirmiş oluyorsunuz. Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızı ve gençlerimizi en ideal şekilde yetiştirip geleceğe hazırlayarak son derece kutsal bir görevi yerine getiriyorsunuz. Bu kutsal görevi büyük bir özveri içerisinde yerine getiren tüm öğretmenlerimizi canı gönülden kutluyorum.” şeklinde konuştu.

Karne dağıtım töreninde Vali Ayyıldız’a Vali Yardımcısı Salih Altun, Tepebaşı Kaymakamı Mustafa Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ve İlçe Milli Eğitim müdürleri eşlik etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre' de mesajında "İlimiz genelinde 598 okulumuzda 6715 derslik, 12.474 öğretmenimiz ve 178.275 öğrencimiz ile 2022-2023 eğitim öğretim yılının başarılı bir şekilde sonuna gelmiş olmanın heyecan ve gururunu bir arada yaşıyoruz.

Sevgili Öğrencilerimiz,

Uzun ve yorucu bir çalışma dönemini en verimli şekilde tamamladınız, hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Aldığınız karneler, sizin yıl boyunca sergilediğiniz akademik gelişimin bir göstergesidir ancak sizin değerinizi belirleyen tek ölçüt notlar değildir. Önemli olan kendi geleceğinizi hazırladığınız bugünleri değerlendirerek, eksiklerinizi telafi etmektir. Tatil dönemi, zayıf ve güçlü yönlerinizi analiz etmeniz, eğer varsa eksikliklerinizi fark etmeniz ve bir sonraki eğitim öğretim yılı için tedbir almanız adına bir fırsattır.

Yaz tatilinde mutlaka fiziksel aktivitelere yer verin, açık alanlarda arkadaşlarınız ve ailenizle bol bol vakit geçirin, kültürel etkinliklere katılın, dinlenin ve en önemlisi kitaplarınızı başucunuzdan ayırmayın. Okumak sizin ufkunuzu açacak, hayata karşı bakış açınızı değiştirecektir. Aziz milletimizin Türkiye Yüzyılı vizyonunu gerçekleştirecek ve ülkemizi Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hedef gösterdiği muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkaracak sevgili öğrencilerimiz, unutmayın ki bu kuvvet ve kudret damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur. Sizlere hem öğrendiğiniz hem dinlendiğiniz hem de eğlendiğiniz bir yaz tatili geçirmenizi diliyorum.

Değerli velilerimiz,

Öğrencilerimizi bu yolda yalnız bırakmayarak maddi ve manevi bütün imkânlarınızla destek oldunuz. Emeklerinizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Unutulmamalıdır ki aile, eğitimin temelini oluşturmaktadır. Bir yapının temeli ne kadar sağlam olursa, zorluklar karşısında o kadar sağlam durur. Gelişim süreci değerlendirildiğinde, çocuklarımızın aile ile geçirdiği nitelikli zamanların başka hiçbir ortamda karşılığı ve telafisi yoktur. Tatil döneminde çocuklarımız geliştirilmesi gereken yönleri tespit edilmeli, onlara destek olunmalı ve yol gösterilmelidir. Evlatlarınızla geçireceğiniz mutlu bir tatil dönemi dilerim.

Kıymetli meslektaşlarım,

Ailelerinden ilk eğitimlerini alarak okula gelen öğrencilerimizi biz eğitimciler olarak milli, manevi, akademik, sosyal ve kültürel donatılarla yarına hazırlıyoruz. Bu konuda en ulvi görevi üstlenen siz fedakâr öğretmenlerimizi tebrik etmek istiyorum. Geleceğin güçlü Türkiye'sine giden yolda sizlerin katkıları çok önemlidir. Her biri ayrı kişilik ve yetenek özelliklerine sahip öğrencilerimiz sizlerin emekleriyle yarınlara hazırlanmaktadır. Tüm öğretmenlerimin sağlıklı, huzurlu, verimli bir tatil dönemi geçirmelerini temenni ediyorum." ifadelerine yer verdi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@