ESTÜ Aktif 50. sayısını kutladı

Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) kurumsal dergisi ESTÜ Aktif'in 50. sayısını kutladı...

EĞİTİM 18.02.2022, 12:03 18.02.2022, 12:14
ESTÜ Aktif 50. sayısını kutladı

Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ), on beş günde bir yayımlanan kurumsal dergisi ESTÜ Aktif'in 50. sayısını kutladı. 

Rektörlük Senato Salonu’nda düzenlenen kutlama toplantısına, Rektör Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Gürsoy Arslan ve Prof. Dr. Alper Çabuk, Rektör Danışmanı ve ESTÜ Aktif’ in Yayın Yönetmeni Prof. Dr. Abidin Kılıç, Kurumsal İletişim Koordinatörü Öğr. Gör. Füsun Adar ile Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü çalışanları katıldı.

Prof. Dr. Abidin Kılıç yaptığı konuşmada şunları söyledi; “ESTÜ Aktif’ in hikayesi biraz ilginç aslında, Sayın Rektörümle o süreci birlikte yaşadık. O zamanki koşullarda çok az kişiden oluşan bir ekiptik. ‘Bu az sayıda çalışandan oluşan ekip ile on beş günde bir dergi nasıl çıkar, bu işin altından kalkabilir miyiz?’ diye düşündük. Sayın Rektörüm’ün söylediği bir söz vardır; “Başlamak tamam da acaba sürdürülebilirlik nasıl yapılacak?”. Zorlandığımız günler de oldu, ama sonuçta 50. Sayıya kadar geldik. Dergimizin hiç çıkmadığı ve bir gün bile geciktiği olmadı, kaliteyi hep belirli bir düzeyde tutmaya çalıştık. Çok iyi sayılarımız oldu, ulusal düzeyde çıkan dergilerin seviyesine ulaşan 3-4 tane sayımız var. Fotoğrafından, yazısına, mizanpajından, tasarımına katkı sağlayan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum”.

Rektör Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu yaptığı konuşmada; bir şeyi başlatmak değil, onu devam ettirmek ve niteliğini de düşürmeden devam ettirebilmenin önemli olduğunu vurgulayarak, ESTÜ Akif’in çok büyük bir cesaret sonucu ortaya çıktığını belirtti. Kurumsal iletişimin önemini belirten Prof. Dr. Döğeroğlu; “Kurumsal iletişim sadece bizim üniversitemiz için değil, tüm üniversiteler ve kurumlar için en büyük ve en ağır sorumluluğu alan birim demek. Ürettiği basılı materyaller ki, süreli bir yayın ESTÜ Aktif. Bunun dışında radyo ve televizyon gibi yayın ortamları ve duyuru, haber oluşturma işini yapıyorlar. Hem içerideki kurumsal iletişimi etkin ve etkili bir şekilde yönetebilmek, hem içinde bulunduğumuz kentle olan iletişimimiz, olanları şehirle ve ülkeyle paylaşmak anlamında sorumlulukları var. Bunların çok hızlı olması gerekiyor, durmaması gereken bir iş ve sürekliliğini sağlarken tüm dengelerine dikkat etmek gerekiyor. Başta Abidin Hocam ve Füsun Hocam olmak üzere tüm ekibe katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah yine böyle gurur duyacağımız çok daha güzel işlere imza atabiliriz” ifadelerini kullandı.

Kutlama toplantısında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Çabuk; “50. Sayı önemli bir başarı, inşallah daha nice başarılı sayılar olur. Futboldan örnek vermek gerekirse ben kurumsal iletişimi hem forvet oyuncusu hem defans hem kaleci gibi görüyorum. Sizlerin faaliyetleri son derece önemli. Bence ESTÜ Aktif de rakip kaleye attığımız goller gibi, 50 tane gol atmışız anlamına geliyor. Daha nice goller olsun diyorum, tebrik ediyorum” dedi. Markalaşmanın önemine dikkat çeken Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürsoy Arslan ise, önemli ESTÜ markaları yaratılmaya çalışıldığını ve ESTÜ Akif’in de bunlardan bir tanesi olduğunu belirtti.

ESTÜ Aktif’ in 50. Sayı kutlaması pasta kesimi ve toplu fotoğraf çekilmesi ile sona erdi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@