ESTÜ'ye "Kadınların Geleceğini Güçlendiren Üniversite" ödülü

Koç Üniversitesi ve Dünya Gazetesi işbirliği ile düzenlenen “Dünya Gazetesi Türkiye’nin Lider Kadın Ödülleri” kapsamında ESTÜ'ye "Kadınların Geleceğini Güçlendiren Üniversite"ödülünü aldı...

EĞİTİM 04.03.2022, 11:23 04.03.2022, 11:36
ESTÜ'ye "Kadınların Geleceğini Güçlendiren Üniversite" ödülü

Koç Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi (KOÇ-KAM) ve Dünya Gazetesi işbirliği ile düzenlenen “Dünya Gazetesi Türkiye’nin Lider Kadın Ödülleri” kapsamında ESTÜ'ye “Kadınların Geleceğini Güçlendiren Üniversite Ödülü”ne layık görüldü.

03 Mart 2022 Perşembe günü çevrimiçi zoom platformu üzerinden  gerçekleştirilen ödül törenine  üniversitemizi temsilen Eskişehir Teknik Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi, Bilim ve Teknolojide Kadın Araştırma ve Uygulama Birimi Müdürü Prof.Dr.Ferhan ŞENGÜR katıldı.

Ödül töreninde konuşan KOÇ-KAM Müdürü, Hukuk Fakültesi Dekanı ve Unesco Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Sürdürülebilir Kalkınma Kürsüsü Sahibi Prof. Dr. Bertil Emrah Oder, Erzurum Teknik Üniversitesi ile birlikte bu ödüle layık görülen Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin teknik bir üniversite olarak 2021 yılı içinde kadın çalışmalarına verdiği önem ve özellikle ESTÜ Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Politika Belgesi’nin kabulü nedeniyle bu ödüle layık görüldüğünü belirtti. Oder, aynı zamanda politika belgesinin yalın ve nitelikli yapısı ile Türkiye’deki tüm üniversitelere örnek olması gerektiğini sözlerine ekledi.

 Prof. Dr. Ferhan Şengür ise, teşekkür konuşmasında birimin kuruluşunun çok yeni olmasına rağmen politika belgemizin yayımlanmasına öncelikle önem verildiğini ve çalışmalarımızın bu konuda yetkin kuruluşlarca takip ve takdir edilmesini gururla karşıladıklarının altını çizdi. Şengür, Rektörümüz Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu önderliğinde gönüllü bir ekiple başlanan çalışmaların katılımcı bir yaklaşımla ele alındığını ve Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Eylem planı konusunda da çalışmaların sürdüğünü belirtti. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@