banner163

Sağlık iletişimcileri Eskişehir’de buluşacak

Sağlık iletişimi alanında çalışmalarda bulunan akademisyen, uzman ve medya mensupları, 3-4 Kasım günleri arasında Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi’nin ev sahipliğinde Eskişehir’de düzenlenecek olan 8’inci Sağlık İletişimi Sempozyumu’nda bir araya gelecek.

EĞİTİM 28.10.2022, 16:04 28.10.2022, 16:14
Sağlık iletişimcileri Eskişehir’de buluşacak

Sağlık iletişimi alanında çalışmalarda bulunan akademisyen, uzman ve medya mensupları, 3-4 Kasım günleri arasında Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi’nin ev sahipliğinde Eskişehir’de düzenlenecek olan 8’inci Sağlık İletişimi Sempozyumu’nda bir araya geliyor.

Sağlık Bakanlığı temsilcilerinin de katılacağı bu yılki sempozyumda farklı üniversitelerin tıp, sağlık bilimleri, iletişim ve edebiyat fakültelerinden öğretim üyelerinin yanı sıra, farklı hastanelerde göreve yapan uzman doktor ve kurumsal iletişim sorumluları da yer alacak.

Sempozyum hakkında bilgi veren İletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülend Aydın Ertekin şunları söyledi: “Bu yılki sempozyumda 24 değerli hocamızı ve uzmanımızı konuk konuşmacı olarak misafir edeceğiz. İki gün sürecek toplantıda ayrıca 21 akademik bildiri de sunulmuş olacak. Sempozyumun 3 Kasım’da düzenlenecek açılış törenine Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü M. Burak Öztop katılacak.  İki gün içinde iki özel panelimiz olacak. 3 Kasım’daki ilk panelimizde ideal sağlık haberciliği ve programcılığını konuşacağız. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sibel Güneş, Medimagazin Genel Yayın Yönetmeni Dr. İbrahim Ersoy, Diken sağlık muhabiri Mesude Erşan, Sağlık Muhabirleri Derneği Genel Sekreteri Selma Bıyıklı Adabaş ve Tvnet sağlık programı yapımcı ve sunucusu Ayşenur Asuman Uğur bu panelde bizlerle birlikte olacak. 4 Kasım’da online organize edilecek ikinci panelimizde ise sağlık iletişiminde güncel gelişmeleri değerlendireceğiz. O panelimizde de Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Prof. Dr. Ayla Okay, Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nden Doç. Dr. Sevgi Nehir ile bilim, teknoloji ve sağlık muhabiri Esra Öz konuşmacı olacak.”

SAĞLIK İLETİŞİMİNİN TÜM BOYUTLARI TARTIŞILACAK

Sağlık iletişiminin hekim-hasta ilişkileri, hasta ve hekim memnuniyeti, kurumsal iletişim, kamu sağlığı ve medyada sağlık konulu yayıncılık boyutlarının irdeleneceği bildiriler hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Ertekin, davetli konuşmalar hakkında da şunları kaydetti: “3 Kasım’daki davetli konuşmacılarımız; Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nden Prof. Dr. Erol Özmen, SBÜ Sultan Abdülhamit Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Uzman Doktor Fadime Sultan Albez,  İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ayşe Okanlı, Anadolu Üniversitesi’nden Prof. Dr. Şükrü Torun olacak. 4 Kasım’da ise Osmangazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Cemal Cingi, Hacettepe Üniversitesi’nden Doç. Dr. Burcu Şimşek, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Bulduklu Eskişehir’de konuğumuz olacak. Aynı gün online olarak ise Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Uzman Doktor Özlem Gürkut, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden Prof. Dr. Elif Dikmetaş Yardan, Yeşilay Bilim Kurulu Başkanı ve İstinye Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Peyami Çelikcan sempozyumumuza katılacaklar.” 

Sağlık iletişimcilerini buluşturan sempozyumun her yıl kasım ayı başında organize edildiğini ifade eden Prof. Dr. Bülend Aydın Ertekin, bu alana ilgi duyan herkesin sempozyumu YouTube üzerinden canlı olarak takip edebileceğini ifade etti. 

Sempozyumun ayrıntılı programına ve daha fazla bilgiye web sayfası üzerinden erişim sağlanabilecek: https://www.saglik-iletisimi.org

Sempozyumun YouTube kanalına ise şu adreste erişilebilecek: https://www.youtube.com/channel/UCxX8rRVX3f0wcC9Y53-Q8nQ

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@