Avrupa'da hayat pahalılığına tepki büyüyor! İngiltere, İspanya, Almanya ve Hollanda'da grev dalgası

Covid-19 pandemisi ve Rusya-Ukrayna gerginliğinin enflasyona olan etkisi ile Avrupa'da birçok ülkede hayat pahalılığı nedeniyle grev dalgası yayılıyor...

EKONOMİ 25.08.2022, 12:47 25.08.2022, 13:04
Avrupa'da hayat pahalılığına tepki büyüyor! İngiltere, İspanya, Almanya ve Hollanda'da grev dalgası

Rusya’nın Ukrayna’da başlattığı savaşın Avrupa’da yol açtığı yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle İngiltere, Almanya, İspanya ve Hollanda'da çeşitli sektör çalışanları art arda greve gitti.

İngiltere hayat pahalılığı için grevde

Artan hayat pahalılığı için İngiltere'de metro çalışanları, otobüs şoförleri ve UBER sürücüleri, öğretmenler, liman işçileri, ceza avukatları, sağlık çalışanları, temizlik işçileri, havacılık ve posta servisi çalışanları grev kararı aldı.

İspanya'da grev uçuşları iptal ediyor!

İspanya'da Ryanair ile Easyjet havayolları çalışanlarının başlattığı, iberia Express havayolu personelinin de bu hafta katılacağı grevlerden dolayı çok sayıda uçuş iptal edildi.

Almanya'da grev 35 milyon Euro'ya mal oldu!

Lufthansa şirketinde yer alan personller 27 Temmuz'da greve gitti. Grev 35 milyon Euro'ya mal olurken 1000'e yakın uçuş da iptal edildi.

Hollanda'da Devlet Demir Yolları çalışanları grevde

Hollanda Devlet Demir Yolları (NS) çalışanları grev kararı aldı. Ülkenin kuzey bolgesinde başlayan 24 saatlik grev, 31 Ağustos'a kadar farklı bölgelerde dönüşümlü olarak devam edecek.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@