banner163

Bahar Bilen: Eskişehir esnafı sürenin uzatılmasını istiyor

Eskişehir Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen’den açıklama, hükümete çağrı: Esnafımız sürenin uzatılmasını istiyor.

EKONOMİ 21.09.2021, 10:26 21.09.2021, 10:29
Bahar Bilen: Eskişehir esnafı sürenin uzatılmasını istiyor

Eskişehir Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen, yaptığı açıklamada, pandemi sürecinden en fazla etkilenen kesimlerin başında gelen yeme-içme sektörünün KDV'nin yüzde 8’den yüzde 1'e düşürülmesiyle bir nebze olsun rahatladığını, ancak 31 Eylül’de indirimin sona ereceğini söyledi. Bahar Bilen, Ppandemi nedeniyle gıdada  yüzde 8 olan KDV oranının  yüzde 1’e çekilmesi ile kısmen rahatlayan esnafın sorunları katlanarak devam etmektedir. 1 Ekim 2021 tarihi itibarı ile KDV oranının tekrar eski orana çekileceği haberi esnafımız tarafından infialle ve endişeyle karşılanmaktandır” dedi.

Bahar Bilen, pandemi sürecinde olumsuz etkilenen sektörleri desteklemek amacıyla yeme-içme, konaklama, ulaşım, işyeri kiralama ve diğer hizmetlerde son 1 yıldır uygulanan ve 31 Eylül’de sona erecek olan KDV oranı indirimlerinin uzatılması gerektiğini söyledi.

“Hükümetten beklentimiz bu indirimin süresinin uzatılması”

Bahar Bilen, “Pandemi sürecinden en fazla etkilenen kesimlerin başında gelen yeme-içme sektörü, KDV'nin yüzde 8’den yüzde 1'e düşürülmesiyle bir nebze de olsun rahatlamıştı.

Eskişehir Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen, 31 Eylül’de sona erecek olan KDV indiriminin devam etmesi gerektiğini söyledi. Salgından en çok etkilenen sektörlerin başında geldiklerini dile getiren Bilen, “KDV indirimi sektörümüz için can suyu niteliği taşıyor. Bizim hükümetimizden beklentimiz bu indirimin uzatılması yönünde. Devam eden pandemi koşullarında esnaflarımızın birçoğu krizi aşabilmiş değil. Farklı sektörlerde ki temsilciler de bizimle aynı görüşü taşıyor. KDV indiriminin devam etmesi demek Türkiye'nin en çok istihdam sağlayan, onlarca sektörü direkt etkileyen yeme-içme hizmetlerinin aksamamasına neden olacaktır” diye konuştu.

“Esnaf halen zorlu bir süreçten geçiyor”

Pandemi döneminde uzun süre kapalı kaldıkları için sektörün olumsuz etkilendiğini sözlerine ekleyen Bilen, “Esnafımız halen zorlu bir süreçten geçiyor. İçinden geçtiğimiz bu zorlu süreçte sağlanan desteklerin önemi bizim için çok büyük. KDV desteği özellikle küçük esnafımız için çok önemli. Bu nedenle talebimizi yineliyorum. KDV oranı indirimlerinin süresi kesinlikle uzatılması gerekiyor” dedi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@