banner163

Bakan Bayraktar: Eskişehir'deki keşifle Türkiye dünyada ilk 5'e girecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu Eskişehir'de yapılan büyük keşfin önemine bir kez daha dikkat çekti: "Yeni teknolojilerdeki maden ihtiyacını Eskişehir'den sağlarsak Türkiye bu anlamda dünyadaki ilk 5 ülke arasına girecek"

EKONOMİ 22.03.2024, 13:51 22.03.2024, 14:01
Bakan Bayraktar: Eskişehir'deki keşifle Türkiye dünyada ilk 5'e girecek

Eskişehir'de Beylikova'da keşfedilen dev nadir toprak elementleri maden rezervini Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamıştı ve yapılan büyük keşfin yankıları devam ediyor. Dünyadaki en büyük nadir topral elementleri rezervinden biri olan Eskişehir'deki maden sahasından elde edilecek nadir toprak elementleri "geleceğin yeni petrolü" olarak adlandırılıyor. Önümüzdeki yıllarda birçok teknolojik araçta kullanılması beklenen nadir toprak elementleri en stratejik madenlerden biri haline gelecek. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Adana Ticaret Odasında iş insanlarıyla bir araya geldiği toplantıda, Eskişehir'de keşfedilen rezervin önemine bir kez daha dikkat çekerek,  Türkiye'nin yer altı zenginliklerinin, iş sağlığı, güvenlik ve çevre gerekliliklerinden taviz vermeden ekonomiye kazandırılması gerektiğini söyledi. 

"Dünyanın gözü nadir toprak elementlerinde... Eskişehir Beylikova'daki büyük keşifle Türkiye dünyadaki ilk 5 ülke arasına girecek"

Çıkarılan madenlerin katma değere dönüştürülmesinin önemine işaret eden Bayraktar, şöyle konuştu: "Özellikle şu anda bütün dünyanın gözünü çevirdiği, adeta 'yeni petrol' diye adlandırılan nadir toprak elementlerinde ülkemizin çok bereketli olduğunu söyleyebilirim. Eskişehir Beylikova'da çok büyük bir keşif yaptık. Bu nadir toprak elementlerini, özellikle araçlardaki bataryalarda, yenilenebilir enerji ekipman üretiminde kullanılan bu yeni teknolojilerdeki maden ihtiyacını da buradan karşılayabilirsek Türkiye bu anlamda dünyadaki ilk 5 ülke arasına girecek. Hem ciddi ekonomik kazanç sağlayacak hem de açıkçası stratejik anlamda bu madenlere sahip olmanın getirdiği avantajı da inşallah kullanmış olacak."

Eskişehir'in stratejik önemini de artırdı 

Eskişehir'de keşfedilen dev rezervde nadir toprak elementlerinin  çıkarılması ve işlenmesi için çalışmaların devam ettiği belirtilirken, söz konusu maden sahasının Eskişehir'in dünyadaki stratejik önemini de kat be kat artıracağı konuşuluyor. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@