Büyükerşen: Belediyelere sübvansiyon sağlansın

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'den açıklama...

EKONOMİ 09.02.2022, 12:11 09.02.2022, 12:22
Büyükerşen: Belediyelere sübvansiyon sağlansın

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, elektrik faturaları ile ilgili açıklamada bulundu. 

Zamlı faturaların çok yüksek olmasından şikayet eden Yılmaz Büyükerşen yaptığı açıklamada, “Kira bedellerini aşan elektrik faturaları nedeniyle vatandaşımız zor günler yaşıyor, esnafımız bir bir kepenk kapatıyor. Adaletsiz bir şekilde yapılan ve kış gününde vatandaşımıza büyük sıkıntılar yaşatan bu zamların yeniden değerlendirilmesi elzemdir” dedi. 

Tramvay işletim sistemi ESTRAM’ın elektrik faturaları ile ilgili de Yılmaz Büyükerşen 2021 Aralık ayında 1 milyon 846 bin TL gelen elektrik faturasının 2022 Ocak ayında 4 milyon 890 bin TL geldiğini söykedşi.

"Merkezi hükümetten beklentimiz yerel yönetimlere sübvansiyon sağlamasıdır"

Büyükerşen, “Kamuda da durum farksız. Merkezi hükümetten beklentimiz yurttaşlarımız için hayati öneme sahip konularda yerel yönetimlere sübvansiyon sağlamasıdır” dedi. Toplu taşımaya KDV ve ÖTV istisnası getirilmesi gerektiğini de belirten Büyükerşen, enerji maliyetlerinin düşmesi için de vergi indirimine gidilmesi gerektiğini söyledi. 

Recep Taşel: 2021 tarifelerine dönülmeli 

CHP Eskişehir İl Başkanı Recep Taşel de yaptığı açıklamada, elektrik fiyatlarına yapılan zammı eleştirdi. Taşel, "Kara Kış Fonu derhal kurulmalı ve dar gelirli vatandaşlarımıza fatura desteği sağlanmalıdır. Elektrik ve doğalgazda fahiş zamlar derhal geri çekilmeli, 2021 yılının tarifelerine geri dönülmelidir. KDV ve ÖTV’nin hiç değilse kış aylarında sıfırlanmalıdır.  Aralık 2021 – Ocak 2022 döneminde vatandaşlarımızdan tahsil edilen yüzde 127’ye varan fahiş zamlı elektrik tüketim bedelleri iade edilmelidir.  Aynı şekilde, yılbaşında sanayi elektriğine yapılan yüzde 130, ticarethane tarifesine yapılan yüzde 125 ve tarımsal sulamada yapılan yüzde 95 oranındaki zamlar derhal geri çekilmelidir" dedi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@