Dikkat: Son tarih 31 Ocak!

Dikkat! Son tarih 31 Ocak... Bu süreyi kaçırmayın!

EKONOMİ 03.01.2021, 14:40 03.01.2021, 14:57
Dikkat: Son tarih 31 Ocak!

31 Aralık 2020 tarihinde sona eren vergi borcu yapılandırma müracaatı bir ay daha uzatıldı. Söz konusu Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Karara göre, yeniden yapılandırma için son başvuru tarihi 31 Aralık 2020'den, 31 Ocak 2021'e uzatıldı. Yeniden yapılandırma sonrası Ocak 2021 tarihinde gerçekleştirilecek ilk taksit ödemeleri ise Şubat 2021'e ertelendi.
Vatandaşlar 31 Ocak tarihine kadar ‘Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 7256 sayılı Kanun' çerçevesinde vergi borçlarını yapılandırabiliecek.

Hangi borçlar yapılandırılabilir?

Kanuna göre, vergi borçları yapılandırılarak 18 taksitle ödenebilecek. Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, Katma Değer Vergisi (KDV), Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), tüm idari para cezaları, KYK borçları, Hazine alacaklarını kapsayan vergi borçları ile belediyelere olan su, emlak, çevre temizlik, ilan ve reklam, kira, işgaliye borçları yapılandırılabilecek. Borcunu peşin ödemek isteyenlere indirim sağlanacak.

Önceki kanunla yapılandırılan borçluların durumu

Önceki yıllarda borcunu yapılandırmış ve hala ödemeye devam edenler de yeni kanun kapsamına girebilecekler.  Eski kanuna göre borçlarını yapılandırıp ödemeye başlayan vatandaşların kalan borcu yeni yapılandırma kriterlerine göre yeniden hesaplanacak ve vatandaşlara ek ödeme süresi verilecek. Önceki borcunu yapılandıran ancak bu hakkı elinden alınan borçlular da yeni yapılandırmadan faydalanabilecek. 


 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@