Otomobil alacaklara kötü haber! Artış bekleniyor

Otomobil fiyatlarında kura bağlı olarak artış bekleniyor... Gözler avroda...

EKONOMİ 29.06.2021, 21:24 29.06.2021, 22:25
Otomobil alacaklara kötü haber! Artış bekleniyor

Havaların ısınmasıyla birlikte otomobil piyasası da hareketlendi. Döviz kurlarına göre piyasa fiyatları etkilenen otomobil fiyatlarında yine artış bekleniyor. 1 Temmuz itibariyle kur artışına göre otomobil fiyatlarının yüzde 3 oranında artması beklendiği ifade ediliyor. 

Galeriler satışları durdurdu

Fiyat artışı beklendiği için çok sayıda galerinin satışları durdurduğu ve Temmuz ayı fiyatlarını beklediği belirtiliyor. Otomobil almak isteyen vatandaşlar gittikleri galerilerilerden eli boş çıktıklarını, galerilerin Temmuz itibariyle satış yapabileceklerini söylediklerini ifade ediyor. 

Gözler Avro'da 

Her ay başı güncellenen sıfır otomobil piyasasında 2021’in ilk 6 ayında fiyatlar yüzde 35 artışla zirveyi görmüştü. Yılbaşından bu yana artış gösteren avro Ocak’ta 9 lira iken Haziran sonunda 10, 40 TL'ye çıktı. Otomobil ithalatını avro ile yapan Türkiye’de son 6 ayda sadece kurdan kaynaklı yüzde 18 artış meydana geldiği belirtiliyor.

2021 başlangıcında başlangıç fiyatı 195 bin lira olan bir araç artışın etkisiyle 232 bin liraya kadar çıktı. Otomotiv sektörü temsilcileri yaşanan fiyat artışlarının kura bağlı olduğunu söylerken, artışın devamı halinde otomobil fiyatlarındaki yansımanın da devam edeceğini söyledi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@