banner163

Rekabet Kurulu’ndan Hepsiburada’ya para cezası

Rekabet Kurulu tarafından yürütülen soruşturmada Hepsiburada şirket çalışanlarının WhatsApp üzerinden veri silmeye yönelik yazışmaları tespit edildi, şirkete idari para cezası verilmesi istendi.

EKONOMİ 20.10.2022, 17:02 20.10.2022, 17:26
Rekabet Kurulu’ndan Hepsiburada’ya para cezası

Rekabet Kurulu'nun 13 Ocak 2022 tarihli kararıyla Hepsiburada hakkında yapılan soruşturma sürecinde, şirketin soruşturmayı engellemeye yönelik bulgulara rastlandığı belirtildi. 

Rekabet Kurulu'nun soruşturma sürecinde herhangi bir belge ve veri silinmemesine dair yaptığı uyarıya rağmen, Hepsiburada çalışanlarının çeşitli belgeleri sildiğine dair şirket içi yazışmaların ortaya çıktığı iddia edildi.

Rekabet Kurulu görevlilerinin adli bilişim yazılımı ile yaptığı incelemede, denetim gününden önce şirketin İnsan Kaynakları Yöneticisi tarafından kurulan bir WhatsApp grubunda, çeşitli verileri silmeye yönelik yazışmalar tespit edildi.

Söz konusu yazışmalarda “Bu kısmı siliyorum”, “Her şeyi temizleyeceğim birazdan”, “Siz de uçurun”, “Konuşmaları silin ama gruptan çıkmayın” ifadelerine rastlandığı belirtildi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@