Sarıcakaya topraksız üretecek... Dev proje başladı

Sarıcakaya'nın Japonya hükümetinden aldığı hibe destekle yapılan ve kadın çiftçilere eğitim verilecek merkezde topraksız üretim başladı...

EKONOMİ 01.11.2021, 14:53 01.11.2021, 15:21
Sarıcakaya topraksız üretecek... Dev proje başladı

Japonya Hükümeti'nden 90 bin dolarlık hibe desteği almaya hak kazanan Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesindeki Kadın Çiftçi Eğitim Merkezi’nde seralar oluşturuldu, topraksız üretim başladı... 

Sarıcakaya İlçe Kaymakamlığı, Sarıcakaya Belediye Başkanlığı, Sarıcakaya Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kadınlar Kooperatifi ve Ziraat Odası’nın ortak yürüttüğü ‘Kadın Çiftçi Eğitim Merkezi’ projesi gerçeğe dönüştü. 

Topraksız tarım için Kadın Çiftçi Eğitim Merkezi’nin kursiyerleri ile ilk mahsül için ekim yapıldı ve eğitimlere başlandı. 

Sarıcakaya Belediye Başkanı Hüseyin Çam, Sarıcakaya Kaymakamı Muhammed Taha Canpolat, İlçe Tarım Müdür Haydar İpek, Mayıslar Mahallesi Muhtarı Taner Kurt ve kursiyer kadınların katılımıyla birlikte topraksız tarımla üretilecek olan ilk mahsül marul ekimini gerçekleştirildi. 

Sarıcakaya Belediye Başkanı Hüseyin Çam, böyle bir projeyi Sarıcakaya'da hayata geçirmekten çok mutlu olduklarını belirterek, ilçedeki tarımı ve ekonomiyi geliştirmek için projelere devam edeceklerini ifade etti. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@