banner163

Zorunlu belge için sınavlar ETO'da devam ediyor

Eskişehir Ticaret Odası açıkladı... Zorunlu belge için sınavlar ETO'da devam ediyor... Belgeyi alanlar 950 kişiye ulaştı

EKONOMİ 10.12.2020, 16:28
Zorunlu belge için sınavlar ETO'da devam ediyor

Eskişehir Ticaret Odası ve TOBB MEYBEM A.Ş. işbirliğiyle, emlak sektöründe faaliyet gösteren firmalardaki çalışanlar için Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavı gerçekleştirildi.

Eskişehir Ticaret Odası ve TOBB MEYBEM A.Ş. işbirliğiyle “Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5” Mesleki Yeterlilik Belgesi için sınav düzenlendi. Emlak sektöründe faaliyet gösteren firma sahipleri ve çalışanlarının almak zorunda olduğu Mesleki Yeterlilik Belgesi için sınav COVID-19 virüsü tedbirleri eşliğinde düzenlendi. Adaylardan ETO Hizmet Binası’na girişte HES (Hayat Eve Sığar) kodu istenildi. Sınav salonuna girişlerde maske ve ateş kontrolü gerçekleştirildi. 

Mesleki Yeterlilik Belgesi gerekli mi?

Taşınmaz ticareti hakkındaki yönetmeliğe göre emlak sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin faaliyetleri sürdürebilmesi için “Yetki Belgesi” gerekiyor. Yetki Belgesi alabilmek için de firma sahibinin veya temsilcinin Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi olması zorunluluğu bulunuyor.

950 kişiye ulaştı

Eskişehir Ticaret Odası öncülüğünde düzenlenen sınavlarda bu güne kadar 950 kişiye Mesleki Yeterlilik Belgesi verildi. 
 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@