banner163

Brezilya'da gezilecek yerler en güzel yerler! Bunları yapmadan dönmeyin...

Karnavallarıyla ünlü Brezilya'da gezilecek yerler neresi? İşte detaylar...

GEZELİM 11.10.2021, 22:17 12.10.2021, 00:09
Brezilya'da gezilecek yerler en güzel yerler! Bunları yapmadan dönmeyin...

Samba, futbol, deniz, karnaval, görkemli kentler ve muhteşem bir doğa Brezilya... Bu harika coğrafyada nereleri gezmeye öncelik vermeliyiz, ne yemeden dönmemeliyiz, bütçemizi nasıl ayarlamalıyız? Bu soruların cevapları için bir Brezilya gezi rehberi hazırladık. İsterseniz Brezilya hakkında bilinmesi gerekenler ile başlayalım...

Rio De Janeiro 

Brezilya gezisi dendiği zaman listenin ilk sırasına konulacak yer, Tanrı Kent olarak da bilinen Rio de Janeiro olmalı. Rio, Brezilya’nın en büyük ikinci kenti. Onu tüm dünyada ünlü yapan pek çok özelliği var, bunlardan ikisinin Kurtarıcı İsa Heykeli ve Maracana Stadyumu olduğunu söyleyebiliriz. Festivallerin başkenti olarak da bilinen Rio kentinde her yıl Rio Karnavalı kutlanıyor.

Karnaval kapsamında Brezilya dansları, samba okullarının muhteşem gösterileri ve sokak eğlenceleri izlenebiliyor. Rio Karnavalı 1840 yıllından bu yana her yıl şubat ayında düzenleniyor. Bu mevsimde milyonlarca eğlence sever gezgin bir araya geliyor. 

Rio de Jenerio'da bunları yapmadan dönmeyin

1. İlk olarak Kesme Şeker Dağı’nı (Sugar Loaf Mountain) görün Şehirde bulunan en önemli iki tepeden biri olan Kesme Şeker Dağı’nın zirvesine çıktığınızda Rio de Janeiro şehrinin tamamının bir uçtan bir uca ayaklarınızın altında olduğunu göreceksiniz. Dağın zirvesine ulaşmak için iki aktarma yapan bir teleferiğe binmeniz gerekecek. İlk durak Urca’da şehir manzarası sizi hemen sarsa da biraz soluklandıktan sonra zirveye doğru ilerlemeye devam edin. Zirveye ulaştığınızda, hele hava da açıksa buna fazlasıyla değdiğini göreceksiniz. 

2. Şehrin en önemli tepesi olan Corcovado Tepesi, Rio’nun en güzel göründüğü yerlerden bir diğeri. 700 metreden yüksek olan bu tepeye zaten başka bir nedenle de gelmeniz gerekiyor. Dünyaca ünlü Kurtarıcı İsa Heykeli burada! Bu heykel Rio De Janeiro gezilecek yerler listesi içinde yer alan açık ara en önemli durak. Şehrin sembolü olan heykel, 30 metrelik yüksekliğe sahip. Corcovado Tepesi’ne yürüyerek çıkmak istemezseniz her gün 08.00 –19.00 saatleri arasında düzenlenen tren seferleriyle de kolayca ulaşabilirsiniz. Tepenin zirvesine ulaştığınızda şehrin muhteşem manzarasının yanı sıra Kesme Şeker Dağı, Maracana Stadı, Guanabara Körfezi gibi Rio harikaları da tam karşınızda olacak. 

3. Rio'da denize girmeden dönmeyin. Birbirinden güzel plajları aşağıda listeledik...

4. Gün batımını izle...

5. Gece hayatını keşfet...

6. Sadece deniz, kum güneş keyfi değil, sörf yapmayı da dene...

7. Rio De Janeiro turu için seçebileceğiniz bir sonraki durak olarak, futbol mabedi Maracana Stadyumu'nu gez...
1950 Dünya Kupası için inşa edilen Maracana Stadı’nın seyirci kapasitesi bir zamanlar 200 binden fazlaydı. Ancak güvenlik sebebiyle stadın kapasitesi 95 bine düşürülmüş durumda. Maracana Stadı’nı turistik olarak ziyaret edebilir, denk getirebilirseniz biletinizi alıp maç izleyebilirsiniz. 

Copacabana Plajı

Rio’nun en meşhur plajı olan Copacabana Plajı, Rio’nun güneyinde Kesme Şeker Dağı kıyısınca uzanıyor. Burada tertemiz kumsalda güneşin tadını çıkarabilir, yüzebilir, plaj futbolu ya da plaj voleybolu oynayanları seyredebilir, hatta isterseniz oyunlara katılabilirsiniz. Rio’da nerede denize girilir sorusunun cevabı o yüzden da açık ara Copacabana Plajı olacaktır. Neticede yıllardır kartpostalları süsleyen bir güzellikten bahsediyoruz. 

Leme Plajı  

Copacabana Plajı’nın uzantısı sayılabilen Leme Plajı’nın en temel farkı daha çok aileler tarafından tercih edilmesidir dersek yanlış olmaz. Diğer plajların daha eğlence odaklı olduğunu ve gençlere hitap ettiğini de bu vesileyle vurgulayalım. Rio’da güneşin batışının en güzel izlenebildiği nokta olarak gösterilen Leme Plajı boyunca bisiklet, kay kay, patene binenler sık sık karşınıza çıkacak. 

İpanema Plajı 

İşte yine kartpostallar, televizyon dizileri ve filmlerde aldığı rollerle şöhreti tüm dünyaya yayılmış bir plaj. Brezilya’nın en ilginç köşelerinden biri olan bu plajı hiçbir yerden değilse bile Girl From Ipanema şarkısından hatırlarsınız. Burası gündüzleri spor aktiviteleriyle, akşamları da partileriyle ünlü. Yani sadece plaj deyip geçmeyin, aynı zamanda Rio de Janeiro gece hayatı açısından kritik bir nokta. Bu arada yeri gelmişken Güney Amerika’nın neredeyse tamamında olduğu gibi burada da partilerin bir kere başlayınca sabah olmadan bitmediğini söyleyelim. 

Barra Plajı  

Rio’daki plajların en uzunu olan Barra Plajı özellikle sörf tutkunlarının en çok tercih ettiği yer. Ustasından acemisine onlarca sörf tutkununun dalgalara karşı mücadele verdiği Barra Plajı kıyısında birçok sörf okulu da hizmet veriyor. 

Sao Paulo 

12 milyonu aşan nüfusuyla Güney Amerika’nın en büyük şehri olarak bilinen Sao Paulo, 1554 yıllında Portekizli Katolik Rahipler tarafından kurulmuş. Bugün son derece turistik bir şehir. 

Sao Paulo'da gezilecek yerler

1. Sao Paulo gezilecek yerler listesinin başında Sao Paulo Katedrali yer alıyor. Neo gotik tasarımıyla dikkat çeken katedral, şehrin en büyük kutsal mekânı olarak öne çıkıyor. 111 metre uzunluğunda, 46 metre genişliğindeki yapı 17. yüzyılda inşa edilmiş. 

2. Kahve kültürünü keşfetmek için Mercado Municipal yani pazarı keşfedin. Günde 20 bin müşteriyi ağırlayan 319 tezgâha sahip pazar, neoklasik olarak tanımlanabilecek bir şekilde tasarlanmış.

3. Pazarın ilk katında yer alan makarnacılar da makarna yiyip, Mortadella sandviçlerini dene...

4. Memorial do Imigrante Müzesi'ni mutlaka gez. Müze ülkedeki göçmenlerin tarihini ve bıraktıkları miraslarını barındırıyor. Her yıl haziran ayında müzede ilginç bir Göçmen Festivali düzenleniyor. 5. Şehrin en ünlü caddesi Paulista Avenue’de bulunan Sao Paulo Sanat Müzesi de Sao Paulo’da görülmesi gereken yerler arasında yer alıyor. 

6. Kentin sembol yapıları arasında yer alan Luz Tren İstasyonu mutlaka görülmesi gereken bir mekân. 

7. Edifício Itália Gökdeleni ise kenti izlemek için tercih edilen panoramik manzara noktalarından biri.

8. Ibirapuera Parkı'nı gez. 1.5 milyon metrekarelik bu parkta yürüyüş, koşu ve bisiklet parkurları bulunuyor. Hafta sonları 150 binden fazla ziyaretçinin geldiği parkta Modern Sanat Müzesi, Bienal Sergi Merkezi gibi farklı yapılar da göreceksiniz. 

Porto Alegre'de neler yapabilirsiniz?

Porto Alegre, Brezilya’nın Rio Grande do Sul eyaletinin başkenti. 1.5 milyon nüfusuyla oldukça büyük bir şehir. 1742 yıllında sömürgeciler tarafında kurulan bu kent, günümüzde ülkenin kültür, ekonomi ve siyaset merkezlerinden biri haline gelmiş. Şehirde birçok tarihi yapı ve doğal alan bulunuyor. Bunun yanı sıra doğu kıyısında yer alan Guaiba Gölü de önemli bir cazibe merkezi olarak öne çıkıyor. 

Adı Mutlu Liman anlamına gelen Porto Alegre, sanat eserleri ve mimari yapıları açısından oldukça dolu ve gelişmiş olması sebebiyle bir kültür sanat kenti olarak biliniyor. Porto Alegre gezilecek yerler listesi hayli uzun. Görmeniz gereken bu yerlerden en önemlisi ise Kültür Sarayı. Mimarisi ile göz kamaştıran bu görkemli bina aynı zamanda Brezilya’nın en önemli şairlerden biri olan Mario Quintana’nın yaşadığı yer olarak da biliniyor. 

Brezilya’nın diğer kentlerine oranla Porto Alegre oldukça renkli ve eğlenceli bir gece hayatına sahip. Brezilya gece hayatı söz konusu olduğunda farklı bir şöhrete sahip olduğu hemen hissedilen kentte gece kulüplerinin yanı sıra sayısız bar ve disko da konuklarını ağırlıyor. Dolayısıyla burada hiçbir gece boş ve hareketsiz geçmiyor. Eğer gece hayatı konusunu önemsiyorsanız Porto Alegre mutlaka Brezilya’da görülecek yerler listenizde olmalı. 

Salvador Da Bahia 

Salvador, Bahia veya Salvador da Bahia olarak bilinen kent, Brezilya’nın kuzeydoğusunda yer alan Bahia eyaletinin başkenti. Ününü ise açık hava partileri ve karnavallardan alıyor. 

Kentte yaşayan halkın büyük kesimi Afrika kökenli. Dolayısıyla burada hem geleneksel Brezilya dansları hem de Afrika danslarının Güney Amerika ile bütünleşmiş versiyonları tüm örnekleriyle sergileniyor. Kozmopolit yapısı ve kültürel zenginliğiyle kente müziğin, ritmin, dansın başkenti de deniliyor. Ayrıca Bahia, Yeni Dünya’nın yani Amerika kıtasının en eski şehirlerinden biri olarak tanınıyor. Bu nedenle kent 1985 yıllında UNESCO Dünya Miras Listesi’ne alınmış. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@