banner163

Filipinler'de gezilecek yerler

Filipinler'de gezilecek yerler neresi? Filipinler'in en güzel şehir ve adaları...

GEZELİM 21.12.2021, 23:30 22.12.2021, 08:45
Filipinler'de gezilecek yerler

Muhteşem plajlarıyla, ilginç kültürüyle tüm merakları üzerine çeken Filipinler'de gezilecek yerler listesi hazırladık. Öncelikle merak edip Filipinler nerede? diye soranlar için Filipinler, Pasifik Okyanusu’nun batısında konumlanmış, cennetten bir köşedir. Güney Asya devleti olan ülke, Filipinler Cumhuriyeti olarak bilinir. Luzon, Visayas ve Mindanao isimlerini taşıyan üç ana kara parçasının yanı sıra; irili ufaklı 7641 adacıktan oluşur ve başka ülkelerle kara bağlantısı yoktur.

Çarpıcı bir yer olan Filipinler, özellikle balayı için en çok tercih edilen lokasyonlardan biridir. Volkanik dağları, tropikal ormanları ve masmavi okyanusu ile dünya üzerinde mutlaka görülmesi gereken yerler arasında yer alır. Filipinler, adalardan oluşan bir ülke olduğu için gezilecek yerleri belirli rotalar üzerinden anlatıyoruz.

Manila


Filipinler’in başkenti Manila, gidilmesi gereken en güzel yerlerden biri. Tarihi açıdan büyük önem taşıyan Intramuros Bölgesi’nden şehri gezmeye başlayabilirsiniz. Burası, surlarla çevrili olan eski şehrin ve özgürlük mücadelesinin sembolü olan Rizal Park’ın yer aldığı bölgedir. Günümüzde müze olarak ziyarete açık olan, Filipinler’in en eski kilisesi St. Agustin de burada bulunur. Manila Katedrali, Santiago Kalesi, Malacanang Sarayı gibi tarihi ve mimari açıdan önemli diğer yapıları da ziyaret etmelisiniz. Manila, Filipinler’in nefes kesen adalarından birine geçmeden önce geleceğiniz geçiş noktası olacak. Tatil planlamanızı 1-2 gün bu şehri gezecek şekilde ayarlamanız yeterli olacaktır.

Palawan Adası


Dünyanın en güzel, en egzotik adası olarak bilinen Palawan, Filipinler’in güneybatısında bulunur. 450 km uzunluğu ve 50 km genişliği ile Filipinler’in en büyük ve en uzun adalardan biridir. Üzerinize yapışmayan bembeyaz kumları, yakıcı güneşi, masmavi okyanusu, çarpıcı lagünleri ve nefes kesen doğası ile buraya aşık olmamak elde değil! Palawan’da düzenlenen dört farklı turdan birine ya da hepsine katılabilirsiniz. Fakat bu turlardan önce kesinlikle El Nido’yu görmelisiniz. Adanın en güzel ve en ilgi çekici kasabasından bahsediyoruz. Küçük yüz ölçümüne sığdırdığı enfes sahili ve kendine has ambiyansı ile daha sonra göreceğiniz güzelliklerin başlangıcı olacak.


El Nido’dan sonra Filipinler’de görmeniz gereken yerler, adalar ve lagünler olmalıdır. Seven Commandos Island, Miniloc Island, Secret Lagoon, Big Lagoon ve Small Lagoon. Bu rotalara düzenlenen turlara El Nido üzerinden katılabilirsiniz. Muhtemelen bu tur, hayatınızdaki en iyi tekne turu deneyimi olacaktır.
Su altını keşfetmek ve yüzmenin tadını çıkarmak için mutlaka yanınızda şnorkel bulundurun. Adaların her birinde yüzme fırsatını değerlendirin ve lagünleri rehber eşliğinde gezerek keşfedin. Bunların arasında uzaktan bakıp, ziyaret edemeyeceğiniz tek yer, Big Lagoon olacak. Anlatılmaz yaşanır dedirten güzellikteki bu lagün, mutlaka hafızanıza kazınacak fakat yine de bolca fotoğraf çekmeyi unutmayın.

Hidden Beach, Helicopter Island, Secret Beach, Star Beach ve Matinloc Shrine gibi rotaları kapsayan tekne turuna gelelelim. Bu tur, adanın en popüler ve en çok tercih edilen turu. Hidden Beach, adı gibi ufak bir yürüme yolu ardına saklanmış kocaman bir kumsal.

Star Beach, hiçbir yerde göremeyeceğiniz güzellikte suları ve tıpkı filmlerdeki gibi hindistancevizi ağaçlarıyla kaplı beyaz kumsalıyla çarpıcı bir plaj. Secret Beach, dağların arasına saklanmış, su altı zenginliği inanılmaz derecede iyi olan bir plaj.

Matinloc Shrine, kireçtaşlarının ardından size merhaba diyen ve kendisiyle aynı ismi taşıyan tapınağa ev sahipliği yapan bir adacık. Helicopter Island, tepeden bakıldığında helikopter şeklinde olan ve güzelliğine doyamayacağınız kumsalıyla sizi kucaklayan bir ada. Bu turda her birini doyasıya keşfedebileceksiniz.

İçinde havalimanı bulunan küçük ve güzel şehir Puerta Princesa’yı da gezi listesine eklemelisiniz. Burada görülmesi gereken tek şey, dünyanın yeni 7 harikası listesine adını yazdıran Subterranean River National Park. Koruma altında olan nehir, 8 km uzunluğunda ve yeraltında bulunuyor. Rehber eşliğinde bir turla gezebilirsiniz. Palawan’a ulaşım için başkent Manila’dan kalkan uçaklarla Puerta Princesa Havalimanı’na inip, ardından 6-7 saat süren bir araç yolculuğu yapabilirsiniz. Daha ekonomik bir yöntem için Coron Adası üzerinden tekneyle de geçebilirsiniz. Bu yolculuk da yaklaşık 6-7 saat sürecektir.

Coron Adası


Palawan’dan önce Coron Adası’na gelip, burayı keşfedebilir; ardından yolunuza buradan devam edebilirsiniz. Tamamen kireçtaşından oluşan bu ada, 20 km uzunluğundadır. Adada bulunan 7 adet göl arasında en çok ilgi çekenleri Barracuda ile Kayangan gölleridir. Gemi batıkları, su altı canlıları ile eşsiz bir deneyim yaşamak adına, bu adada mutlaka dalış yapmanız tavsiye edilir. Bunun için düzenlenen turlara katılabilirsiniz. Maquinit Hot Spring bölgesine gidip, kaplıcaların keyfini sürebilirsiniz. Adada bulunan Busunuanga Havalimanı’na başkent Manila’dan uçuş yaparak ulaşabilirsiniz. Havalimanından şehir merkezine taksi ya da minibüs kullanarak gidebilirsiniz.

Mindoro Adası


Mindoro, Mimaropa bölgesinde bulunan ve su altı zenginliği ile ziyaretçilerini büyüleyen adalardan biri. Burada yüzerken vatozlar, su kaplumbağaları ve daha birçok canlı size eşlik edebilir. Bu açıdan dünyanın en ünlü dalış noktalarından biridir. Bikini Bar adı verilen tekne barda Happy Hour saatine katılabilir; hilal şekline sahip çakıl taşlı plajda sakince yüzüp, güneşlenebilirsiniz. Büyük La Laguna, Küçük La Laguna ve Sabang Plajı, adanın diğer popüler plajlarıdır. Nefes kesici bir orman içinde bulunan büyüleyici Tamarraw Şelaleri de görülmesi gereken doğa harikalarından biridir. Mindoro Adası’na gitmek için başkent Manila’dan uçakla seyahat edebilirsiniz. Şehir merkezine de taksi ya da minibüslerle ulaşım sağlayabilirsiniz.

Bohol Adası


Filipinler’in en büyük 10. adası olan Bohol, yunus ve balina gözlemlerinin yapıldığı ada olarak da bilinir. Bohol Adası’nın en meşhur yeri Çikolata Tepeleri. Bu adı almasının sebebi ise; mevsimine göre kahverengiye dönen ve 30-50 metre yüksekliği bulan çimlerle kaplı 1268 tepeden oluşmasıdır. Adada görülmesi gereken ilk ve en popüler yer burasıdır.

Tarsier Koruma Alanı, Tarsier maymunlarının evidir. Korunaklı olan alanda gezerek, maymunları kendi habitatında görme deneyimi yaşayabilirsiniz. Dünyanın en iyi ilk 10 dalış yeri listesinde yer alan Alana Plajı’nı unutmamak gerek. Burası Bohol’daki Pangloa’da bulunuyor. Dalışın ötesinde trekking, kaya tırmanışı gibi aktiviteler yapmak isterseniz, rotanızı Danoa Macera Parkı’na çevirebilirsiniz. Burası kuş gözlemciliği için de elverişli bir alan olduğundan çok farklı bir deneyim yaşamak mümkün. Adanın şehir merkezindeki San Jose Katedrali, mimari açıdan etkileyici bir yapıdır ve mutlaka görülmesi gerekir. Bohol Adası’na gelmek için Manila üzerinden uçakla seyahat edebilirsiniz. Bir diğer alternatif ise, Cebu’dan kalkan hızlı feribotları kullanmak olacaktır.

Luzon Adası


Luzon, Filipinler’in en büyük, dünyanın ise 15. büyük adası olarak bilinir. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan, 2000 yıllık Banaue pirinç tarlalarına ev sahipliği yapar ve adayı meşhur kılan sebeplerden biri de budur. Burada bulunan Tall Gölü görülmesi gereken ilk yerlerden biri. Göl içerisinde Volcano Adası bulunuyor ve Volcano’daki krater gölünün içinde de Volcano Point adlı bir adacık var. Üçlü ada kombini ile dünyada görülen nadir güzelliklerden biri. Manila’dan düzenlenen uçak seferleriyle Luzon Adası’na ulaşım sağlanabilir.

Boracay Adası


Balayı çiftlerinin gözdesi olan, rüya kadar güzel bir ada. Filipinler deyince akla ilk gelen ada burasıdır. Turkuaz su, incecik beyaz kumlar, hindistancevizi ağaçları ile romantik ve ilgi çekici bir adadır. Dünyanın en ünlü plajlarından biri olan White Beach, yani Beyaz Kumsal, adada en çok vakit geçireceğiniz yer olabilir. Boracay Horse Riding, binicilik severlerin ziyaret edebileceği bir yer. Doğa harikası olan Yarasa Mağarası’nı da unutmamak gerek. Ada içinde ulaşım çok kolay olduğu için yürüyerek pek çok farklı plaja ve doğal alana ulaşabilirsiniz. Ayrıca, burada düzenlenen tekne turları ile etraftaki ada ve adacıkları gezip, turkuaz okyanusun kollarına kendinizi bırakabilirsiniz. Boracay Adası’na gitmek için Manila’dan uçakla seyahat edebilir ya da deniz yolculuğu yapabilirsiniz.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@