banner163

Hollanda'da gezilecek yerler neresi?

Hollanda'da gezilecek yerler neresi? En sevilen şehirlerinde neler yapabilirsiniz?

GEZELİM 06.10.2021, 20:05 07.10.2021, 00:03
Hollanda'da gezilecek yerler neresi?

Avrupa'da gezilecek yerler konusunda Avrupa’nın en çok çeşitliliğe sahip ülkelerinden birisi olan Hollanda, dünyaca su ünlü kanalları, müzeleri ve eğlence merkezleri ile her tarzdan gezgine hitap edecek birçok alternatife sahip. Çoğunlukla Amsterdam konuşulur ama Amsterdam dışında gezilecek yerlerin sayısı da bir hayli fazla.   

Dünyanın en güzel, kendine has ülkelerinden biri olan Hollanda, ölmeden önce görülmesi ve kültürüyle tanışılması gereken bir yer. Laleleri, köprüleri, yel değirmenleri ve peynirleriyle ünlü ülke, eşcinselliğe yaklaşımıyla dünyada ilkler arasında yer alıyor. Kanalların bağlandığı sokakları ve sokaklarında vızır vızır geçen bisikletleriyle her şehri ayrı güzel olan ülkenin eğlence hayatının renkliliğiyle de biliniyor. 

Denir ki, Hollanda’nın herhangi bir köşesinde bir sandalyenin üstüne çıkarsanız, bütün bir ülkeyi o sandalyenin üstünden görebilirsiniz! Öylesine düz bir coğrafyaya sahip Hollanda. Haliyle gittiğiniz bütün şehirlerde güvenle bisiklet kiralayıp şehri keşfe çıkabilirsiniz. Üstelik yeşili bol bu huzurlu şehirlerde bisiklet sürmek büyük şehirlere oranla çok daha keyifli. 

Hollanda'da şehirler arası ulaşım tren ya da otobüsle mümkün. Üstelik şehirlerin birçoğu birbirine yakın. Yine de araba kiralamayı da tercih edebilirsiniz. Amsterdam Merkez Tren İstasyonu civarında birçok araba kiralama şirketiyle anlaşabilirsiniz. 

Hollanda ayrıca Avrupa'nın en güçlü ekonomilerinden birine sahiptir. Bankacılık, ticaret ve gemicilik sektöründe çok gelişmiştir. Yüzölçümüyle (41.526 km²) karşılaştırıldığında nüfusu çok yoğundur. Yaklaşık 17 milyon kişi yaşamaktadır. 

Peki, Hollanda’da gezilecek yerler neresi diye sorarsanız, sizler için birbirinden güzel şehirlerini derledik. Hollanda'nın en güzel şehirleri... 

Amsterdam 

Hollanda’nın başkenti olan şehir, ülkede en fazla turisti ağırlayan bölgelerin başında geliyor. Şehrin büyülü atmosferi bile görülmeye değerken kültür, eğlence ve tarih anlamında da çokça şey bulacaksınız. Özgür ortamı ve her daim renkli kalan gece hayatıyla hayran kalacağınız şehirde kanallar boyunca huzurlu bir bisiklet turu yapmayı unutmayın. 

Rijk Müzesi, Van Gogh Müzesi, Vondelpark ve Anne Frank Müzesi uğrayabileceğiniz yerlerden sadece birkaçı olan Amsterdam’da unutulmaz anlar yaşayacağınızdan eminiz. 

Arnherm 

Hollanda’nın doğusunda yerini almış kentte, ülkenin en güzel açık hava müzelerinden birini görebilirsiniz. Kalabalık olmayan bir şehirken, bölgenin ileri gelenleri sayesinde popülerliğini arttıran Arnhem’de görülecek birçok tarihi eser de var. II. Dünya Savaşı’nda zarar gören ve sonrasında aslına uygun yenilen, görkemli La Grote Kerk bunlardan sadece biri. 

Delft 

Kuruluşundan bu yana tarihi dokusunu bozmamış Delft’te, Rönesans’tan Gotik mimariye pek çok eser görebilirsiniz. Ülkedeki tüm şehirlerde olduğu gibi upuzun kanalların çevrelediği şehir, bilim ve sanat alanında da onlarca etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Prinsenhof Müzesi, Delft City Hall, Nieuwe Kerk gibi muhteşem yapılara sahip sakin şehirde güzel bir gezinti size iyi gelecek. 

Eindhoven 

Ülkeyi keşfetme turunuzda bir gününüzü kaplayacak küçük bir şehir olan Eindhoven’e de mutlaka yer ayırın. Amsterdam’dan çıkacağınız tren yolculuğuyla ulaşabileceğiniz şehir, yeşil doğası ve kültür sanat alanında sivrilmesiyle öne çıkıyor. Şehir size Van Abbemuseum, Sint Catharinakerk Ulusal Anıt, Evoluon Binası, Philips Stadyumu gibi hoş durakları ziyaret etme şansı sunuyor. 

Giethoorn 

Dünyadaki en güzel köylerden biri olan Giethoorn geziniz, hayatınızda önemli bir yer alacak. Daha önce eşini görmediğiniz bir köyle karşılaşacaksınız. Köyde, hiçbir motorlu taşıta yer yok. Ulaşım kanallar üzerinden küçük tekneler veya sandallarla sağlanıyor. Etrafınız yeşil bahçeler içinde şirin evlerle kaplanmış. Teknolojiden uzak, huzurun gerçek anlamda hüküm sürdüğü bu köyü listenize büyük harflerle ekleyin. 

Gouda 

Peynir şehri Gouda’da düzenlenen Hollanda Peyniri Festivali’ne, eğer bir peynir aşığıysanız kesinlikle gitmelisiniz. Nisan ayından ağustosa kadar her perşembe açılan stantlarda çeşit çeşit peynir tadabilirsiniz. Özellikle dünyaya adını duyurmuş Gouda peynirini mutlaka deneyin.  15.yy’dan kalma binaları ve düzenli otoyollarıyla da sizi etkileyeceğinden eminiz. 

Haarlem 

Amsterdam’dan kalkan bir trenle 10-15 dakikada ulaşabileceğiniz Haarlem, dönemsel ev kiralamayı düşünenlerin tercih ettiği bir yer. Çünkü ülke geneline göre kira fiyatları gayet uygun. 

Kalabalık bir seyahat planınız varsa bu bölgedeki evleri araştırmanızda fayda var. Amsterdam’a yakınlığıyla da size avantaj sağlayacak Haarlem’de; Tarihi Grote Kerk’i ziyaret edebilir, yel değirmenleriyle bir fotoğraf çekebilir ve zengin mağazalarında kaybolabilirsiniz. 

Rotterdam 

The Euromast Kulesi ile bilinen Rotterdam, turistik değerler bakımından daha kıt ama bir gününüzü dolu dolu geçirebileceğiniz onlarca aktiviteye sahip. 13. yüzyıldan kalma bir balıkçı köyü olsa da şimdilerde Hollanda’nın en modern şehirlerinden biri kabule ediliyor. 

Delfshaven bölgesinde düzenlenen festivaller şehre, her yıl Avrupa’nın farklı ülkelerinden ziyaretçileri çekiyor. Ünlü kulesi yanında Kinderjik Yel Değirmenleri ve dünyaca ünlü ressamların eserlerini sergileyen Boijmans Van Beuningen Müzesi’ni de gitmeyi ihmal etmeyin... 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@