banner163

Meksika'da mutlaka görülmesi gereken yerler

Meksika'da gezilecek yerler neresi? Meksika'da mutlaka görülmesi gereken yerler...

GEZELİM 31.10.2021, 21:00 31.10.2021, 22:17
Meksika'da mutlaka görülmesi gereken yerler

Latin Amerika kültürünün hüküm sürdüğü bir Kuzey Amerika ülkesi olan Meksika, dünyanın en eski uygarlıkları arasında kabul edilen Aztek ve Maya Medeniyetlerine ev sahipliği yapmış oldukça eski bir yerleşim. UNESCO Dünya Mirası Listesindeki turistik yerleri, doğal güzellikleri, enfes manzaralar görebileceğiniz dünyaca ünlü plajları ve kültürel zenginliğiyle hayranlık uyandıran Meksika, bu coğrafyayı keşfetmek isteyenlerin en sevdiği destinasyonlardan.

1. Pyramid of the Sun
Pyramid of the Sun (Güneş Piramidi), yaklaşık 90 metrelik yüksekliğiyle 223 metrelik bir alanı kaplıyor. Bu boyutlarıyla dünyanın en büyük üçüncü antik piramidi unvanını taşıyan Pyramid of the Sun, görkemli görüntüsü ve kültürel dokusuyla UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alıyor.

2. Cobá
Maya uygarlığından izler taşıyan tarihi bir yerleşim yeri olan Coba, ülkenin en çok turist çeken noktalarından. Quintana Roo’da bulunan Yucatán Yarımadası’nda konumlanan bu Maya şehri, arkeolojik gezilere ve tarihe meraklı gezginlerin gözdesi. Yerleşimin olduğu yıllarda 50 bine yakın nüfusu olduğu düşünülen Coba yaklaşık 80 kilometrekarelik bir alanı kaplıyor.

3. Ulusal Antropoloji Müzesi
New Meksiko’da Chapultepec’te yer alan Ulusal Antropoloji Müzesi (National Museum of Anthropology), ülkenin en çok ziyaretçi çeken yerlerinden. 16. yüzyıl Aztek Xochipilli heykelciği ve Güneş Taşı gibi dünyaca ünlü eserlerin sergilendiği bu müze, pazartesi hariç haftanın her günü 09.00- 19.00 saatleri arasında ziyarete açık.

4. Tulum Plajı
Turkuaz mavisi berrak suları ve uçsuz bucaksız kumsalıyla göz kamaştıran bir tatil noktası olan Tulum Beach, her yıl dünyanın dört bir yanından gelen turistlerin buluşma noktası. Sıcak havanın ve huzur dolu atmosferin tadını çıkarabileceğiniz bu harika sahil, günbatımında ortaya çıkan şahane manzarasıyla da adından söz ettiriyor.

5. Chapultepec Ormanı
Chapultepec Ormanı (Bosque de Chapultepec), Latin Amerika’nın en büyük şehir parklarından biri. Yaklaşık 686 hektar büyüklüğündeki bu park, şehrin havasını temizleyen yemyeşil ağaçlarıyla Mexico City’nin ciğerleri olarak da anılıyor. Yılda 15 milyon kişi tarafından ziyaret edilen parkta; Chapultepec Kalesi ve hayvanat bahçesi gibi yerler de var.

6. Frida Kahlo Müzesi
Meksika denildiğinde ilk akla gelen kişilerden biri ressam ve yazar Frida Kahlo olunca, buraya kadar gelip Frida Kahlo Müzesi (Frida Kahlo Museum)’ni görmemek olmaz. Kahlo’nun resimleri, kişisel eşyaları ve kıyafetleri gibi pek çok parçanın yer aldığı bu müze, Frida’nın hayatını merak edenler için kaçırılmayacak bir adres.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@