Eskişehir, Bursa, Bilecik, Kütahya, Afyon dikkat! Donacağız!

Meteoroloji 22 Aralık Çarşamba günü hava durumu raporunu yayınladı... Birçok ile kar uyarısı yapılırken hava sıcaklıklarında da düşüş gerçekleşecek.... İşte detaylar

HAVA DURUMU 22.12.2021, 07:55
Eskişehir, Bursa, Bilecik, Kütahya, Afyon dikkat! Donacağız!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey , iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Kocaeli, Sakarya, Ardahan ve Hakkari çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Rize ve Artvin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve doığu kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: İç ve batı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı doğu kesimlerde güneyli yönlerden, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Dikkat!

Eskişehir'in batı kesimleri ve Bursa'nın güneydoğu kesimlerinin sabah ilk saatlerde hafif kar yağışlı geçeceği,iç kesimlerde sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadiselerinin görüleceği tahmin edilmektedir. 22 Aralık 2021 Çarşamba gününden itibaren hava sıcaklıklarının özellikle gece ve sabah saatlerinde hissedilir derecede azalacağı, 25 Aralık 2021 Cumartesi gününe kadar mevsim normallerinin 4 ila 10 derece altında seyredeceği tahmin edilmektedir. Soğuk havanın sebep olabileceği olumsuzluklara karşı ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir.

Eskişehir

Bursa

Bilecik

Kütahya

Afyon

Balıkesir

Çanakkale

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@