banner163

Karadeniz'de sel felaketi! İşte o görüntüler

Karadeniz'deki şiddetli yağışlar devam ediyor... Bayburt, Bartın ve Sinop'ta şiddetli yağış sele neden oldu... O görüntüler kameralara böyle yansıdı...

HAVA DURUMU 11.08.2021, 11:07 11.08.2021, 11:43

Bayburt'ta sağanak ve dolu yağışı etkili oldu.

Kent merkezinde aniden bastıran sağanak nedeniyle cadde ve sokaklarda kısa sürede su birikintileri oluştu. Yağmura hazırlıksız yakalanan yayaların yanı sıra sürücüler de trafikte ilerlemekte güçlük yaşadı. Belediye ekipleri, sağanağın etkili olduğu alanlarda çalışma yaptı.

Bayburt’un merkeze bağlı köylerinde ise dolu tarım arazilerini kısa süreliğine beyaza büründürdü.

Sinop'ta Ayvancık Çayı taştı

Sinop'ta etkili olan sağanak yağış Ayancık ilçesini vurdu. Ayancık Çayı taştı, araçlar sel sularında sürüklendi.

Sinop'un batı ilçelerinde gece boyunca etkili olan sağanak, akarsuların debisinin yükselmesini ve taşmasına yol açtı. Kuvvetli yağışın etkisi sabah gün ağarınca ortaya çıktı. Ayancık ilçesinin ortasından geçen Ayancık Çayı şiddetli yağışın etkisiyle taştı. Çay üzerindeki köprü hasar gördü. Sel sularına kapılan bir araç sürüklendi. Aracın içinde kimsenin bulunmadığı öğrenildi.

Bartın'da sel can aldı

Bartın'da gece saatlerinde başlayan şiddetli yağışın ardından meydana gelen selle birlikte Karabük ve Kumluca karayollarında heyelan meydana geldi. Heyelanın yaşandığı Kumluca karayolundaki o anlar saniye saniye cep telefonuna yansıdı.

Bartın'ın Ulus ilçesine bağlı Akörensöküler köyünde sel meydana geldi. Köyde evler yıkılırken, yıkılan evde bulunan 80 yaşındaki yaşlı kadının sel sularına kapıldığı öğrenildi. Bir vatandaşın da sel sırasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği öğrenildi.

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@