banner163

Türkiye'de birçok şehirde korkutan hortumlar!

Türkiye'de son bir hafta içinde ardı ardına hortumlar görülmeye başlandı... Birçok farklı bölgeden gelen hortum haberleri panik yarattı... İşte Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen görüntüler...

HAVA DURUMU 27.07.2021, 13:01 27.07.2021, 13:21

İlk olarak  Balıkesir’in Edremit ilçesinde geçtiğimiz günlerde yaşanan hortumun içende kalan vatandaşların yaşadıkları panik anları amatör kameralara yansıdı.

Edremit’in Altınoluk Mahallesinde geçtiğimiz gün plajda bir anda meydana gelen hortum 3 kişinin yaralanmasına neden olmuştu. Yüzlerce kişinin arasında başlayan hortumun içinde kalan vatandaşların panik anları ve yaşadıkları korku kameralara yansıdı. Görüntülerde hortumun merkezinden kurtulmak için kaçan vatandaşlar ve uçuşan masa ve şemsiyeler yaşanan olayın büyüklüğünü gösterdi.

Şile ve Elazığ'da da yaşandı

Bir diğer hortum da Şile'de çıktı. Denizde oluşan ve bir süre ilerleyen hortum, vatandaşların cep telefonu kameraları tarafından kaydedildi.

Dün Elazığ’da merkezde meydana gelen mini 'hortum' da kameralara yansımıştı.  Elazığ merkezde bulunan Çayda Çıra Mahallesi’nde kısa süreli mini hortum oluştu. Metrelerce yüksekliğe ulaşan hortum nedeni ile vatandaşlar tedirginlik yaşadı. O anlar cep telefonu kameralarına yansıdı.

Hortumun son adresi Samsun oldu

Son olarak sağanak yağış Sinop’u vurdu. Gök gürültüsü ve şimşeklerin aktığı şehirde denizde hortum oluştu. Yağışla birlikte bazı noktalarda rögarlarda yaşanan tıkanıklıklar yolları göle çevirdi.,

Karakum açıklarında denizde oluşan hortum vatandaşlarca görüntülendi. Hortum tonlarca su kütlesini havaya kaldırarak etrafından çevirdi. Sahile yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta meydana gelen hava olayı bir süre panik oluşturdu. Yaklaşık 10 dakika süren hortum esnasında nefesler tutuldu. Hortum karaya ulaşmadan etkisini yitirdi. 

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@