Ahmet Ataç'tan Madımak mesajı

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas’ta yaşanan Madımak Katliamı’nın yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

HAYAT 01.07.2021, 15:04
Ahmet Ataç'tan Madımak mesajı

Tepebaşı  Belediye  Başkanı  Dt.  Ahmet  Ataç,  Sivas  Katliamı’nın  yıl  dönümü dolayısıyla   yayımladığı  mesajında,   yaşananların   ilk   günkü   tazeliği   ile   hafızalardaki yerini koruduğunu vurguladı.

Ataç, “Sivas’ta 2 Temmuz 1993 tarihinde yaşanan Madımak Katliamı, tarihimizin   en  karanlık  günlerinden  biridir.  Cumhuriyetimizi,   geleceğimizi,   insanlığı aydınlatan  çok değerli   isimleri  yitirdiğimiz bu korkunç olay,  sadece ülkemizin değil insanlık tarihinin de utanç sayfaları arasında yerini aldı. Laikliğe, aydınlanmaya, insana düşman;   karanlık   beyinlerin   Türkiye   tarihine   kara   bir   leke   olarak   geçen   ortaçağ katliamının hukuki süreci de ne yazık ki, zamana yayılarak etkisizleştirildi. Madımak'ta yaşananlar ülkemizin ortak acısı olarak ilk günkü tazeliği ile hafızalarımızdaki yerini her zaman koruyacak. Sivas Katliamı'nda yaşamını yitiren tüm canları rahmet ile anıyor, benzer   olayların   yaşanmaması,   toplumumuzun   farklılıklarından   dolayı   çatışmalara uğramaması için hepimize büyük sorunluluklar düştüğünü hatırlatmayı görev biliyorum. Hasan Hüseyin Korkmazgil’in dizelerindeki gibi; “Ekilir ekin geliriz, ezilir un geliriz, bir gider bin geliriz…” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@