Beğendili bonfile nasıl yapılır? Beğendili bonfile tarifi

Beğendili bonfile nasıl yapılır? Malzemeleri ve tarifi ne? İşte detaylar...

HAYAT 28.03.2022, 21:31
Beğendili bonfile nasıl yapılır? Beğendili bonfile tarifi

Patlıcan severlerin bayılarak yiyeceği bir tarifle geldik. Beğendili bonfile tarifi, enfes lezzetiyle sizi mutfağa davet ediyor. Hünkar Beğendi'ye benzese de lezzetiyle damaklarda şenlik yaratacağını söylemeden geçmek istemiyoruz. Dilerseniz şimdi Beğendili bonfile tarifimize geçelim...

Beğendili bonfile malzemeleri neler?

500-700 gr dana bonfile ( Yaklaşık 4-5 dilim)
2 adet kuru soğan
2 tatlı kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz, karabiber

Beğendi için:
6 adet ince uzun patlıcan (4 adet bostan palıcanı da kullanabilirsiniz)
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 su bardağı sıcak süt
1 tepeleme yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı sıvıyağ (100 gr tereyağı da kullanabilirsiniz)
1 çay kaşığı tuz
½ demet maydanoz

Beğendili bonfile nasıl yapılır?
İncecik yemeklik doğradığınız soğanı ve sıvıyağı derin bir tavaya aktarıp (wok tavası kullanmanızı tavsiye ederim) orta ısılı ateşe oturtun. Sürekli karıştırarak 3-4 dakika, sararıncaya kadar kavurun. Pirinç tanesi büyüklüğünde doğradığınız sarmısakları ve salçayı ilave edip 1-2 dakika daha kavurun.
Üzerine parmak şeklinde doğradığınız etleri ilave edip karıştırmaya devam ederek 4-5 dakika daha kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberi serpiştirin. Bonfile çok yumuşak olduğu için çabuk pişer. Birkaç dakika daha karıştırarak kavurmanız yeterli olacaktır. Eğer pişmemekte direnirse 1-2 su bardağı su ekleyip kaynatabilirsiniz.

Beğendi için, patlıcanları yıkayıp kurulayın ve üzerlerini çatalla delin. Fırında yumuşayıncaya kadar (çatal içine kolayca batıyorsa pişmiş demektir) közleyin. Akan suyun altında soyup temizleyin ve hafifçe sıkarak küçük küçük doğrayın..
Sıvıyağı tencerede kızdırıp unu ilave edin. Kısık ateşte tahta bir kaşıkla karıştırarak pembeleşinceye kadar, 2 dakika kavurun. Patlıcanı ekleyip çırpma teli yardımıyla 2 dakika kadar karıştırın. Sıcak süt ve tuzu ilave edin. Patlıcan sütü çekip koyulaşıncaya kadar kısık ateşte sürekli karıştırarak 4-5 dakika pişirin. son olarak, kaşar peynirini ilave edip karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
Beğendiyi servis tabağına yayıp ortasına eti sosuyla birlikte ilave edin. Üzerini maydanozla süsleyip sıcak sıcak servise sunun. Afiyet olsun.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@