Bilecik'te orman yangını çıktı!

Bilecik'te orman yangını çıktı! Havadan ve karadan müdahale ile söndürülen yangında 4 kişilik bir aile yaralandı ve dumandan etkilendi, hastaneye kaldırıldı.

HAYAT 26.08.2023, 17:20 26.08.2023, 22:58
Bilecik'te orman yangını çıktı!

Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde başlayan orman yangını kontrol altına almak isteyen ekipler, havadan ve karadan müdahaleyi sürdürüyor.

Pazaryeri ilçesine bağlı Ahmet köyü ile Bilecik merkeze bağlı Şükraniye köyleri kırsalı arasında çıkan orman yangınını kontrol altına almak için ekipler çalışmalarını havadan ve karadan sürdürüyor.

Yangın çıktığı bölgeye Pazaryeri Belediyesi İtfaiye ekipleri iş makinaları, Pazaryeri Orman İşletme Şefliği ve Bilecik Orman Bölge ekipleri sevk edilirken yangına helikopterde havadan destek veriyor. 10 hektar alanda söndürme çalışmaları devam ederken, yangının çıkış nedeni yapılacak incelemenin ardından netlik kazanacak.

3 saat sonra kontrol altına alındı... 4 kişilk aile yaralandı, hastaneye kaldırıldı

Bilecik'te çıkan orman yangını yaklaşık 3 saat sonra kontrol altına alındı.

Merkeze bağlı Şükraniye köyü ile Pazaryeri ilçesine bağlı Ahmetler köyü arasındaki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yönlendirildi. Yangına 50 personel ile 6 arazöz, 3 su tankı ve 2 helikopterle müdahale edildi.

Yaklaşık 3 saat süren çalışmanın ardından yangın büyümeden kontrol altına alındı.

Yangında 7 hektarlık zarar gören ormanlık alanın, vatandaşların şahsi arazileri olduğu öğrenildi.

Ormanlık alanda piknik yaparken yangının arabalarına doğru ilerlediğini gören 4 kişilik aile, alevleri söndürmek isterken dumandan etkilendi ve vücutlarında yanıklar oluştu. Durumlarının iyi olduğu öğrenilen aile, Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@