Cüneyt Arkın'ın doktorundan yeni açıklama... Cenaze programı belli oldu

Hayatını kaybeden Eskişehirli sanatçı, Yeşilçam'ın usta ismi Cüneyt Arkın'ın (Fahrettin Cüreklibatır) cenaze programı belli oldu... Doktorundan yeni açıklama geldi... Cüneyt Arkın'ın vefatı için ne dediler, işte o mesajlar...

HAYAT 28.06.2022, 13:31 28.06.2022, 17:28
Cüneyt Arkın'ın doktorundan yeni açıklama... Cenaze programı belli oldu

Hayatını kaybeden Eskişehirli sanatçı, Yeşilçam'ın usta ismi Cüneyt Arkın'ın (Fahrettin Cüreklibatır) cenaze programı belli oldu... Doktorundan yeni açıklama geldi... Ünlü isimler Cüneyt Arkın'ın vefatı için neler dedi? 

İstanbul'da defnedilecek 

İstanbul'da hayatını kaybeden usta oyuncu Cüneyt Arkın'ın cenaze programı belli oldu. Yeşilçam’ın usta sanatçısı Cüneyt Arkın, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 85 yaşında hayatını kaybetmişti. Usta isim Arkın'ın cenaze programı belli oldu. Arkın için Perşembe günü saat 10.00'da Atatürk Kültür Merkezi'nde tören düzenleneceği, ardından usta oyuncunun Teşvikiye Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlanacağı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Büyük üzüntüyle öğrendim, milletimizin başı sağ olsun 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yayınladığı mesajda, "Türk sinemasının usta aktörü, sanatıyla, duruşuyla, karakteriyle hepimize örnek olan büyük sanatçı Cüneyt Arkın’ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Sayın Arkın’a Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesinin, sevenlerinin, sinema camiamızın ve milletimizin başı sağolsun" dedi. 

Devlet Bahçeli: Şahsiyeti ve sanatçılığı ile her zaman hatırlanacaktır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de mesajında, "Cüneyt Arkın’ın vefatını üzüntü ile öğrendim. Şahsiyeti ve sanatçılığı ile her zaman hatırlanacaktır" dedi. 

Doktorundan yeni açıklama: Kalp durmasıyla geldi, maalesef yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti 

Prof Dr. Ferah Ece, kalp durmasıyla hastaneye getirilen usta sanatçı Cüneyt Arkın'ın yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiğini açıkladı.
Prof Dr. Ferah Ece, usta sanatçı Cüneyt Arkın'ın ölümüyle ilgili açıklama yaptı. Usta oyuncunun tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiğini söyleyen Prof Dr. Ferah Ece, "Dün gece yarısından sonra ambulansla kalp durmasıyla hastanemize başvuran sanatçımız maalesef yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Ailesi başta olmak üzere sevenlerine baş sağlığı diliyoruz. Kalp durmasıyla geldiği için büyük ihtimalle kardiyak bir problem olmuştur. Belli bir yaştan sonra kalp kasları da çok kuvvetli olmadığı için kardiyak bir sebep daha doğrusu hem solunum hem kardiyak sebep diye düşünebiliriz. Akciğerlerin hasarlı olması kardiyak olarak da yük bindiriyor kalbe. Bu nedenle yaşlılığın verdiği etkiyle de organlar genç olduğu gibi kuvvetli değil" dedi.

Emel Sayın canlı yayında gözyaşlarına boğuldu 

Emel Sayın, Cüneyt Arkın’ın vefatının ardından canlı yayında bağlandığı bir programda, gözyaşlarına hakim olamadı ve “Biraz önce öğrendim, gerçekten çok üzüldüm. Birkaç gün önce konuştuk Cüneyt ve eşiyle. Çok sevdiğim bir arkadaş, dost, aynı zamanda çok takdir ettiğim ve saygı duyduğum bir oyuncu. Çok üzüldüm” sözleriyle acısını paylaştı.

Cüneyt Arkın’ın kitabında kendisiyle olan bir anısına yer verdiğini ve en son bunun üzerine konuşup şakalaştıklarını anlatan Sayın, “Herhangi bir rahatsızlığı yoktu, hatta şakalaştık. Çünkü kitabında ‘Emel beni dövdü, beni sevmedi galiba’ gibi şeyler yazmış. Aradım, çok sevdiğim bir insan halbuki, dövme sahnesi de gerçek değildi, filmdeki bir sahneydi tabii. Onu konuştuk, güldük üçümüz birlikte. Hiç öyle bir hali yoktu. Çok şaşırdım. Hatta dün bir resmini gördüm ‘Canım Cüneytciğim, hepimiz yaşlandık’ dedim kendi kendime. Bugün böyle bir haber alınca çok sarsıldım. Çok değerli bir insan, çok değerli bir sanatçıydı” ifadelerini kullandı.

Serdar Gökhan ise Cüneyt Arkın için, “Hiç beklemediğim bir haberdi, birdenbire şoke oldum. Boğazım düğümlendi, ne yapacağımı bilemedim. Sinemaya aksiyonu getiren o güzel adam maalesef şimdi aramızdan ayrıldı. Yeri dolmayacak bir insandı, yufka yürekli, çok iyi bir insandı” dedi.

Yeşilçam sanatçılarından Engin Çağlar da “Sağlık sorunları vardı uzun zamandır ama hiç öyle bizim aklımıza gelen bugünkü gibi bir durum değildi. Nur içinde yatsın, çok sevdiğimiz bir arkadaşımızdı. Seyircinin gözünde Cüneyt Arkın her zaman en üst seviyede olacaktır” sözleriyle duygularını paylaştı.

Ahmet Ataç: Acımız çok büyük

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç: "Türk sinemasının efsane aktörü, sanatçılığı ve karakteri ile her nesle örnek olmuş Eskişehirli hemşehrimiz Cüneyt Arkın'ı kaybettik. Acımız çok büyük. Hepimizin başı sağ olsun."

Zihni Çalışkan: Hemşehrimiz Cüneyt Arkın'ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan: "Türk sinemasının unutulmaz oyuncusu, hemşehrimiz Cüneyt Arkın'ın vefat ettiğini derin bir üzüntüyle öğrendim. Usta oyuncuya Allah'tan rahmet; başta kederli ailesi ve sevenleri olmak üzere tüm sanat dünyasına başsağlığı dilerim."

Memleketi Eskişehir'e büyük üzüntüyle karşılandı 

Yeşilçam’ın efsane ismi Cüneyt Arkın'ın kalp krizi sonrası hayatını kaybettiği haberi, memleketi Eskişehir’de üzüntüye neden oldu. Filmlerini izleyenler “Onun yeri doldurulamayacak ”diye belirttiler. 8 Eylül 1937 yılında Eskişehir’in Karaçay köyünde dünyaya gelen Türk sinemasının usta aktörlerinden Cüneyt Arkın ismiyle tanınan Fahrettin Cüreklibatır, dün gece kalbinin durması sebebiyle kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. 85 yaşında hayata gözlerini yuman Arkın'ın ölüm haberi, başta sanat camiası olmak üzere ülke genelinde üzüntü ile karşılandı. Eskişehirli olan sanatçı, 23 yaşında sinemaya başlamış, 40 yıl içinde 400'den fazla film çekmişti. Yeşilçam'ın hafızalara kazınan birçok eserinde başrollerde yer alan Cüneyt Arkın’ının ölümü, doğduğu Eskişehir’i yasa boğdu. Özellikle çocukluk ve gençlik dönemi onun filmleriyle geçen vatandaşlar, acı haber sonrası üzüntülerini dile getirdi.
 

"Çocuklarını omuzlarına aldığı dönemden beri biliyorum. Çok acı bir haber"

Eskişehir’de yaşayan Nuri Erkoç, hemşehrisi olduğu Cüneyt Arkın’ın ölümünden duyduğu hüznü dile getirdi. Gençliğinde birçok filmini izlediğini belirten Erkoç, “Hemen hemen tüm filmlerini izledim, kendisini çok severdim. Bir sanatçı olarak çok severdim. Birkaç defa da Eskişehir’de, İstanbul Taksim’de gördüm. Çocuklarını omuzlarını aldığı dönemden beri biliyorum. Çok acı bir haber bu, sabaha televizyonda bu haberi gördüğümde, insan hep onu filmlerindeki genç ve atılgan hali ile hatırlıyor” ifadelerini kullandı.

Emekli öğretmen olan Ayten Başkurt ise, ünlü aktörün topluma örnek olduğunu ve gençlerinde onu örnek almaya devam edeceğini belirtti. Konuyla ilgili üzüntüsünü ifade eden Başkurt, “İyi bir aktördü, çok severdim kendisini, çok üzüldüm ölümüne. Hem sanatçı hem de kişilik bakımından örnek bir insandı. Gençlere, bizlere örnekti. Bundan sonraki nesillerde mutlaka Cüneyt Arkın’ın yolundan gideceklerdir” diye konuştu.

 Eskişehirli Kadir Ocak da onun yerinin doldurulamayacağının altını çizdi. Onun, Eskişehir için gurur kaynağı olduğunu belirten Kadir Ocak şöyle konuştu;
“Gençlik yıllarımızın en güzel, en dürüst, en karakterli aktörü idi. Allah rahmet eylesin. Onun yeri doldurulamayacak. Şimdi artist yok oyuncu var. En iyi artistlerimizden biriydi. Hem ülke hem de yurt dışında filmleriyle bizi gayet güzel bir şekilde temsil etti. Kalanlara baş sağlığı diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti’ne, onu sevenlere başsağlığı diliyorum.”

Cüneyt Arkın kimdir? Eskişehir'den Yeşilçam'a uzanan sinema dolu bir ömür... 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@