Deprem bölgesinden son haberler... Zamanla yarış sürüyor

Kahramanmaraş depreminin büyük yıkım yarattığı bölgede enkaz altındakileri kurtarmak için zamanla yarış sürüyor. İşte deprem bölgesinden an be an son haberler ve gelişmeler....

HAYAT 12.02.2023, 13:31 13.02.2023, 14:15
Deprem bölgesinden son haberler... Zamanla yarış sürüyor

Kahramanmaraş depreminin büyük yıkım yarattığı bölgede enkaz altındakileri kurtarmak için zamanla yarış sürüyor. İşte deprem bölgesinden an be an son haberler ve gelişmeler.... 

Adıyaman ve Malatya’dan depremzedeler uçaklarla tahliye ediliyor

Adıyaman ve Malatya’dan depremzedeler Hava Kuvvetlerine ait uçaklar ile Ankara’ya tahliye ediliyor. Milli Savunma Bakanlığı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar, ilk günden bu yana durmaksızın depremden kurtarılan vatandaşlarımızın Ankara’ya tahliyesine devam ediyor. Hep birlikte Türkiye” ifadelerine yer verdi.

156. saat! Hatay'dan bir sevindiren haber daha 

Hatay'da çöken 6 katlı binanın enkazında kalan 55 yaşındaki Malik amca, 156 saat sonra sağ olarak çıkarıldı. Antakya ilçesinde bulunan apartmanda yaşayan Malik amca, 4 saatlik kurtarma çalışmasının ardından jandarma, Kayseri 1. Komando Tugayı ve Çin'den gelen arama ve kurtarma ekipleri tarafından depremden 156 saat sonra kurtarıldı. Ekipler, yerle bir olan 6 katlı apartmanda adeta zamanla yarıştı. Malik amca, sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı ilk müdahalesinin ardından hastaneye götürüldü.

155. saat! Hamile kadın sağ kurtarıldı

Hatay’da 6 aylık hamile kadın, depremin 155’inci saatinde enkaz altından sağ olarak çıkarıldı. Mamak Belediyesi ekipleri tarafından kurtarılan kadın, Hatay Sahra Hastanesine kaldırıldı. Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen illerin başında gelen Hatay’dan sevindirici bir haber daha geldi. Merkez ilçe olan Antakya’da enkaz altında kalan Suriyeli 27 yaşındaki Hedil Batal isimli 6 aylık hamile kadın, Mamak Belediyesi ekipleri tarafından kurtarıldı. Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan kadın, Hatay Sahra Hastanesine kaldırıldı.

155. saat! Hatay'daki enkazdan sağ çıkarıldı 

Hatay'da depremin 155'inci saatinde umutlar yeşermeye devam ediyor. 34 yaşındaki Tolga Fakıoğlu, enkazdan sağ olarak çıkarıldı.
Deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmaları umutla devam ediyor. Hatay'ın Defne ilçesinde Sümerler Apartmanında seslerin duyulması üzerine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri çalışmalarını bölgede yoğunlaştırdı. Enkazın altında kalan 34 yaşındaki Tolga Fakıoğlu ile temas kuran ekipler, depremzedeyi sağ olarak çıkardı. Yaşam koridoru oluşturularak ambulansa alınan adam, hastaneye yetiştirildi.

 

Bakan Özer'den açıklama... 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: 20 Şubat tarihi itibarıyla 71 ilde eğitim öğretim başlayacak. Bir daha uzatma olmayacak. Depremden etkilenen 10 ilimizde eğitim öğretime 1 Mart'a kadar ara veriyoruz. 10 ilde ikili eğitime geçilecek.

4'üncü Komando Tugayı Hatay'da asayişi sağlıyor

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Tunceli'de konuşlu 4'üncü Komando Tugayının Hatay'da da arama-kurtarma çalışmalarının koordineli şekilde devam edebilmesi için bölgede asayişi sağladığını bildirdi. MSB’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Tunceli’de konuşlu 4’üncü Komando Tugayımız, sınır ötesi terörle mücadele görevlerinin yanı sıra Hatay’da da arama-kurtarma çalışmaları ve diğer bakanlıklarımızla koordineli şekilde kentin emniyeti ve asayişinin sağlanması için de destek oluyor” ifadelerine yer verildi.

85 yaşındaki İsmihan teyze 152 saat sonra kurtarıldı

Hatay'da depremin 152'nci saatinde seslere kulak veren ekipler, 85 yaşındaki kadının enkaz altında olduğunu duydu. Yaşlı kadını enkaz altından çıkarmaya çalışan itfaiye ekipleri, "Merak etme birazdan göreceğin ışık güneş ışığı olacak" dedi. İsmihan teyze, alkışlar eşliğinde enkazdan çıkarıldı.

Müteahhitler ve sahipleri için alarma geçildi

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 10 ilde can ve mal kaybına neden oldu. Yıkılan binalar ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından soruşturma başlatılırken, yıkılan binaları yapan müteahhit ve sahiplerinin yakalanması için polis ve jandarma alarma geçti.

Adıyaman’da 153. saatte 21 yaşındaki Rukiye kurtarıldı

Adıyaman’da depremin 7. gününde 153. saatte Yamanlar Sitesi’nde 21 yaşındaki Rukiye Sincar, kurtarma ve itfaiye ekiplerince sağlıklı olarak çıkarıldı. Genç kız ambulansa alındığında kurtarma sevincini alkışlarla kutlayan arama kurtarma ekiplerinin birbirlerine ağlayarak sarıldığı anlar herkesi duygulandırdı
Mehmet Akif Mahallesi Haydar Efendi Caddesi'ndeki Yamanlar Sitesi 1. Blok’ta hayat belirtileri üzerine buraya Trabzon Belediyesi itfaiye ekipleri, AFAD, jandarma, Ereğli Kömür İşletmeleri ve Fatih İtfaiyesi’nden ekipler sevk edildi. 153. saatte Rukiye Sincar’a sağ olarak ulaşıldı. 21 yaşındaki genç kızın çıkarılması için Trabzon itfaiyesi hayat koridoru oluşturdu. Enkazdan çıkarılan Rukiye'ye UMKE ekipleri ilk müdahaleyi yaptı. Sincar’ın bilincinin açık olduğu belirtildi. Termal battaniyeye sarılan genç kız, sedye ile ambulansa alındı. Arama kurtarma ekipleri ise bu mutlu anı birbirlerine sarılarak kutladılar. Ekiplerin o andaki sevinci ise görülmeye değerdi.

Hatay'da Pınar adlı çocuk da kurtarıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü ekiplerinin, enkazda yaptıkları dinlemede tespit edilen ses ile 25 saat süren çalışmanın ardından 152’nci saatte Pınar adlı bir çocuk göçük altından çıkartıldı.

152 saat sonra enkazdan sağ çıktı

Hatay’ın Antakya ilçesinde 152. saatte Abdullah isimli bir vatandaş, enkazdan sağ olarak kurtarıldı. Madenciler tarafından enkazdan çıkarılan depremzede, çalışmalarına devam eden arama kurtarma ekiplerinin umutlarını tazeledi.

TCG Bayraktar ve TCG Sancaktar gemileri sağlık hastaneleri olarak hizmet veriyor

Milli Savunma Bakanlığı'na ait savaş gemileri TCG Bayraktar ve TCG Sancaktar gemileri, Hatay’da sahra hastanesine dönüştürüldü.
Milli Savunma Bakanlığı'nın TCG Bayraktar ve TCG Sancaktar savaş gemileri, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde büyük bir yıkıma sebebiyet veren 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Hatay’a geldi. Gemiler, depremzedelere umut olabilmek için adeta yüzen hastaneye dönüştürüldü. 66 sağlık personelinin görev yaptığı gemilerin ameliyathane ve gözlem odaları sayesinde depremlerde yaralanan vatandaşlara ilave sağlık hizmeti sunabilecek kabiliyette olduğu belirtildi. Her biri 560 olmak üzere toplamda bin 120 yatak kapasitesine sahip olan gemilerin içerisinde portatif kan gazı cihazı, anestezi cihazı, elektrokoter, portatif aspiratör, cerrahi setler, transport ventilatör, kombinasyon sedye, oksijen tüpleri, defibrilatör, ventilatör ve ilaçlar, tıbbi sarf malzemeleri ve çeşitli alanlarda uzman doktorlar yer alıyor.

Deprem bölgesinden son dakika gelişmeler ve detaylar az sonra... 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@