Drakula'nın hamamına restorasyon

Tarihte Kont Drakula olarak bilinen III. Vlad'ın cüzzamdan kurtulduğu rivayet edilen ve kaynak suyunun birçok hastalığa iyi geldiği söylenen tarihi hamam restore edilecek...

HAYAT 05.02.2021, 10:47 05.02.2021, 11:09
Drakula'nın hamamına restorasyon

Kütahya Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Hisarcık ilçesi Esire Termal Turizm bölgesinde yer alan Romalılar döneminden kalma tarihi hamamda incelemelerde bulundu.

Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Kaymakam Buğra Karadağ, Kütahya Valiliği AB Dış İlişkiler Yetkilileri ve İlçe Kaymakamlığınca görevlendirilen proje ekibi ile birlikte Sefaköy’de Romalılar döneminde kayalar oyularak yapılan Kont Drakula'ın cüzzam hastalığından şifa bulduğu rivayet edilen, cilt hastalıkları, romatizma, nevralji, kireçlenme, mide, bağırsak ve böbrek hastalıklarına iyi geldiği bilinen tarihi hamamda incelemelerde bulundu.

Heyet yaptığı incelemede, sıcak suların ölçüm ve inceleme çalışmalarından sonra mevcut tarihi hamam üzerinde çalışılarak tarihi değerlerin gün yüzüne çıkarılması, proje hazırlanması, mesire ve dinlenme tesislerinin yapılması, yürüyüş yollarının yapılması ve benzeri konularda çalışmalar yapılması gerektiğini belirtti.

Daha sonra Şeyhçakır köyü Şeyhçakır Sultan Türbesinde incelemelerde bulunan heyet, türbenin restorasyonu için çalışmalar yapılması gerektiğini ifade ettiler.

Zalim Kont Drakula (III. Vlad) kimdir?

III. Vlad, bilinen diğer isimleriyle Kazıklı Voyvoda veya Kont Drakula, 1448'den ölümüne kadar üç kez Eflak Voyvodası olmuş Rumen komutandır. Özellikle düşmanları olarak gördüğü, esir yakaladığı Osmanlı askerlerini ve Bulgar topraklarındaki sivil Türk insanlarına yaptığı zulümle bilinirdi. Hayatı, Bram Stoker'ın Drakula romanına ve Drakula filmine de konu olmuştur.

Ölümü ile ilgili pek çok rivayet olan III. Vlad, en kabul gören görüşe göre, Aralık 1476 ve Ocak 1477 tarihleri arasında 300 Rumen askeri ile birlikte Osmanlı ordusuna mağlup oldu ve kılıçla idam edildi. II. Mehmed'e Vlad'ın öldüğünü ispatlamak için Vlad'ın başı, Osmanlı birlikleri ile birlikte getirildi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@