Eskişehir'de hava nasıl olacak? Sıcaklıklar artacak mı?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 25 Mart 2021 tarihli hava durumu raporu yayınlandı.

HAYAT 25.03.2021, 07:45 25.03.2021, 07:59
Eskişehir'de hava nasıl olacak? Sıcaklıklar artacak mı?

Son hava durumu raporuna göre kuvvetli soğuk ve kar yağışı Türkiye genelinde 2 gün daha etkili olacak. Marmara Bölgesi genelinde perşembe günü karla karışık yağmur ve kar yağışları etkisini sürdürecek. Marmara'nın güney ve doğusunun, Kuzey Ege kıyıları ile İç Ege'nin, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Orta ve Doğu Akdeniz'in, İç, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Karadeniz Bölgeleri'nin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Cumartesi gününden itibaren ise sıcaklıklar yükselmeye başlayacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusunun, Kuzey Ege kıyıları ile İç Ege'nin, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Orta ve Doğu Akdeniz'in, İç, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Karadeniz Bölgeleri'nin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Akdeniz ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların Doğu Akdeniz ve Doğu Anadolu'nun güney ve batısında yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda güneybatılı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. İç kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’nun doğusunda karla kaplı dik yamaçlarda çığ oluşma riski bulunmaktadır.

Eskişehir'de ise bugün havanın çok bulutlu, aralıklarla kar yağışlı geçmesi bekleniyor. Günün beklenen sıcaklıkları ise şu şekilde:

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@