Eskişehir'deki o ağaçlar kesiliyor

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ekipleri şehir merkezindeki o ağaçların kesimine ve yerlerine yeni ağaçların dikilmesine başladı.

HAYAT 13.12.2023, 14:44 13.12.2023, 14:50
Eskişehir'deki o ağaçlar kesiliyor

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekiplerinin yaptığı incelemede, Ahmet Kanatlı Caddesi cephesinde tretuvarda bulunan Akasya ve Dişbudak türü ağaçlar ile Mustafa Kemal Atatürk Caddesi cephesinde bulunan Akasya ve Sofora türü ağaçlar gövdelerinde çürümeler tespit edildiğini açıklamıştı. Yıkılma tehlikesi nedeniyle söz konusu ağaçların kaldırılıp yerlerine süs kirazı ağaçları dikileceği belirtimişti. 

Bu kapsamda 12-16 Aralık tarihleri arası 21.00-06.00 saatleri arasında yürütüleceği duyurulan çalışmalar başladı. 
 

Araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgede rüzgârlı ve yağışlı havalarda kırılma, devrilme gibi durumlara sebebiyet veren ve vatandaşların can ve mal güvenliğini tehlikeye atan, kurumaya yüz tutmuş ağaçlar kesilirken, ağaçların fotoğrafları da Büyükşehir Belediyesi tarafından paylaşıldı. 

Ağaçların yaşadığı içten çürüme nedeniyle ekiplerin kısa süreli müdahalesiyle yola devrilen ağaçlar kaldırılarak yerlerine çiçekli, kırmızı yapraklı süs kirazları dikiliyor.

16 Aralık’a kadar 21.00-06.00 arası devam edecek çalışmalar nedeniyle Ahmet Kanatlı Caddesi araç trafiğine kapatılırken, Atatürk Caddesi İstasyon bölgesinde ise araç trafiğinin kontrollü olarak sağlanmaya devam edeceği belirtildi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@