Faruk Durukan, Türk Dünyası Çocuk Vakfı'nın konuğu olacak

Türk Dünyası Çocuk Vakfı söyleşileri devam ediyor... Bu akşam canlı yayınlanacak söyleşinin konuğu Faruk Durukan olacak.

HAYAT 25.03.2022, 12:17 25.03.2022, 12:26
Faruk Durukan, Türk Dünyası Çocuk Vakfı'nın konuğu olacak

Türk Dünyası Çocuk Vakfı online söyleşileri devam ediyor. 2014 yılında ODTÜ Yılın Bilim Adamı ödülünü alan, yerli ve milli Ar-Ge ve bilimsel çalışmaları ile tanınan Faruk Durukan, bu akşam (25 Mart) saat 20.00'de Türk Dünyası Çocuk Vakfı'nın instagram adresinden (@tdcvakfi) canlı yayınlanacak söyleşinin konuğu olacak. 

Türk Dünyası Çocuk Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı, merkez valisi Güngör Azim Tuna, yaptığı açıklamada, "Değerli gönül dostlarımız, bildiğiniz gibi Türk Dünyası Çocuk Vakfı olarak yeteneği olan çocuklarımızın bilim ve teknoloji alanında yemi fikirler geliştirmelerini, yeni icatlar yapmalarını teşvik eden faaliyetleri imkanlar dahilinde yapmaya gayret ediyoruz.Söyleşi programlarına davet ettiğimiz konuklarımız da çocuklarımıza rol model olabilecek  başarı hikayeleri olan güzide insanlardır. Bugünkü söyleşimizde de hayatını ülkesine ve insanlığa faydalı icatlar yapmaya adamış alaylı bir bilim insanını, güzel Edremit ilçemizde mukim Sayın Faruk Durukan beyefendiyi konuk ediyoruz" dedi. 

Güngör Azim Tuna, "Taşın suyunu çıkardı ve kansere çare olabilecek bir ürün haline getirdi. Zeytinin uzun yaşamasını sağlayan oleuropin maddesini zeytin karasuyundan elde ederek hücre yenilenmesini sağlayacak ürünleri kazandırdı. Türkiye’nin ilk bitki özü fabrikasını kuran, yüzün üzerinde başta sağlık olmak üzere gıda, kozmetik ve diğer alanlarda buluş ve icatları olan, bünyesinde çalıştırdığı değerli elemanlarıyla uzun yıllardır yerli ve milli bir Ar-ge faaliyeti yürüten, birçok Tübitak projesi ve ödülleri olan, 2014 yılında ODTÜ Yılın Bilim Adamı ödülünü alan Faruk Durukan’ın heyecan verici çalışmaları hakkında bilgi edinmek ve sorularıyla katkıda bulunmak isteyenleri bu akşam 20.00’de instagram sayfamızdaki canlı sohbete davet ediyoruz. Sağlıcakla kalın, bereketli vakitler dileriz diye konuştu. 


 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@