HAVELSAN tam 14.53'te paylaştı... Beğeni yağıyor

HAVELSAN tarafından geliştirilen KAPGAN Ağır Sınıf İnsansız Kara Aracı (İKA), SAHA EXPO Fuarı esansında ilk kez görüntülendi. HAVELSAN'nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımın saati de dikkat çekti. İstanbul'un fethine yapılan gönderme beğeni topladı.

HAYAT 26.10.2022, 12:12 26.10.2022, 12:59
HAVELSAN tam 14.53'te paylaştı... Beğeni yağıyor

HAVELSAN tarafından geliştirilen KAPGAN Ağır Sınıf İnsansız Kara Aracı (İKA), SAHA EXPO Fuarı esansında ilk kez görüntülendi.

Müthiş ayrıntı... İstanbul'un fethi göndermesi dikkat çekti, beğeni topladı

HAVELSAN sosyal medya hesabından yaptığı "KAPGAN Ağır Sınıf İnsansız Kara Aracı"nın (İKA) paylaşımını saat 14.53'te paylaştı. İstanbul fethinin yıldönümü tarihine denk gelen bu saat ilgiyle karşılanıp dikkat çekti. 

KAPGAN’ın lansman törenine, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir katılım sağladı.

KAPGAN

KAPGAN’ın tanıtım töreni, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir ile HAVELSAN Genel Müdürü Dr. Mehmet Akif Nacar’ın katılımıyla HAVELSAN standında gerçekleştirildi.

HAVELSAN, 2019 yılında başlattığı Dijital Birlik Teknolojileri AR-GE çalışmalarının ardından, geride kalan 3 yıl içinde 4’üncü otonom aracını üretti.

2020’de üterilen orta sınıf otonom insansız kara aracı BARKAN’ın ardından 2021 yılında dikey iniş kalkış özelliği olan bulutaltı insansız otonom hava aracı BAHA’yı üreten HAVELSAN, bu yıl da Dijital Birlik ailesinin iki yeni üyesini sahaya sürmeyi başardı.

HAVELSAN, geçtiğimiz aylarda tanıtılan suüstü insansız otonom deniz aracı SANCAR’ın ardından, şimdi de ağır sınıf insansız kara aracı KAPGAN’ı geliştirdi.

HAVELSAN böylece kara, hava ve denizde otonom ürün ailesi olan ilk şirket oldu.

Ağır sınıf otonom insansız kara aracı KAPGAN, 2 kilometre etkin menzili olan 30*113 milimetre silah sistemiyle de Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyor.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@