Hayri Avcı'nın yaptırdığı okul törenle açıldı... Kızının adını eğitime destekle yaşattı

Eskişehir'de TÜLOMSAŞ'ın son Genel Müdürü olan Hayri Avcı'nın 2021 yılında hayatını kaybeden Safiye Kübra Avcı adına yaptırdığı anaokulu Manavgat'ta törenle açıldı.

HAYAT 19.06.2023, 09:52 19.06.2023, 10:05
Hayri Avcı'nın yaptırdığı okul törenle açıldı... Kızının adını eğitime destekle yaşattı

Eskişehir'de TÜLOMSAŞ'ın son Genel Müdürü olan Hayri Avcı'nın 2021 yılında hayatını kaybeden kızı Safiye Kübra Avcı adına yaptırdığı anaokulu Manavgat'ta törenle açıldı. 

Vali Ersin Yazıcı, Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, Manavgat Kaymakamı Abdulkadir Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan ve çok sayıda vatandaşın katıldığı açılışa hayırsever Hayri Avcı ve ailesi de katıldı.

Hayri Avcı tarafından, 2021 yılında doğum yapıp anne olduktan kısa bir süre sonra geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden kızı Safiye Kübra Avcı adına yaptırılan 156 öğrenci 8 derslik kapasiteli okulun açılış töreninde duygulu anlar yaşandı.

Hayri Avcı: Kızım çocukları çok severdi... Okula her geldiğimizde onu ziyarete gemiş gibi oluyoruz

Kızı Safiye Kübra’nın isminin sonsuza kadar yaşamasını istediklerini belirten hayırsever Hayri Avcı, "Avcı ailesi olarak bu onurlu ve anlamlı günümüzde yanımızda olduğunuz için teşekkür ederim. Kızım Kübra çocukları çok severdi. 17 günde olsa anneliği tattıktan sonra yaşama veda etti. Kızımızın ani olarak vefat edişi bize tarifi olmayan bir acı yaşattı. Çok sevdiğimiz kızımızın amel defterinin kapanmaması için kendi adına ve sadaka-i cariye niyetine hayır yapmaya karar verdik.  Bunun için de en doğru eserin anaokulu olacağını düşündük. Okumuzun bölgedeki önemli bir ihtiyacı karşılamış. Sevgiyi paylaşmayı öğretmiştir. Yapmış olduğumuz bu hayır bizi çok rahatlattı ve manevi olarak kendimizi iyi hissetmemizi sağladı. Okulu her geldiğimizde kızımızı ziyarete gelmiş gibi oluyoruz.” ifadelerini kullandı.


Vali Yazıcı: Buradan yetişecek çocukların kızınıza duaları eksik olmayacaktır

Safiye Kübra Avcı’ya rahmet dileyerek sözlerine başlayan Vali Ersin Yazıcı; “Safiye kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Babası ve annesine de genç yaşta kaybettikleri evlatları için metanet, güç, kuvvet ve sabırlar diliyorum. Öyle hayırlı öyle güzel bir iş yaptınız ki kızınızın adı burada yaşamaya devam edecek. Buraya her geldiğinizde masum ve tertemiz çocuklarımızla birlikte olduğunuzda yaşamınıza heyecan renk yeni bir hava katmış olacaksınız. Bu okulları yapmak için şükürler olsun ki devletimizin gücü yerinde. Antalya’da şu an 2 milyara yakın bütçe ile yapımı devam eden inşaatlarımız var. Her ilçemizde okul inşaatlarımız devam ediyor. Hayri Bey çok zengin biri değilsiniz ama şunu görüyoruz. Gönlü güzel bir insansınız. Bu hayrı yapmak için önce gönül güzelliği gerekiyor. Rabbim, kızınızla sizleri cennetinde buluştursun. Buradan yetişecek çocukların hem kızınıza hem size duaları eksik olmayacaktır. Türkiye’nin geleceğine büyük katkı sundunuz buradan yetişecek çocuklarımız vatanını seven aynı zamanda da günün teknolojisiyle donanmış hayata ve Türkiye Yüzyılı koşusuna hazır olarak omuz verecek. Türk gençlerine güveniyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Yazıcı hayırsever Avcı ailesine çiçek ve plaket takdim etti, kurdele kesimi gerçekleştirildi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@