banner163

İbrahim Akgün, Bilge Türk Eğitim Kültür Vakfı'na konuk olacak

Bilge Türk Eğitim Kültür Vakfı söyleşileri devam ediyor... Proje uzmanı ve Araştırmacı İbrahim Akgün, "Geleceğimizin değerlerimiz ve yeni nesillerle inşa edilmesi" konulu söyleşiye konuk olacak.

HAYAT 01.07.2022, 09:58 01.07.2022, 11:45
İbrahim Akgün, Bilge Türk Eğitim Kültür Vakfı'na konuk olacak

Bilge Türk Eğitim Kültür Vakfı'nın instagram sayfası üzerinden düzenlediği söyleşiler devam ediyor. Bugün (1 Temmuz) saat 20.00'de gerçekleşecek söyleşinin konuğu Proje uzmanı ve Araştırmacı İbrahim Akgün olacak. 

Bilge Türk Eğitim Kültür Vakfı'nın Mütevelli Heyeti Başkanı, Vali Güngör Azim Tuna yaptığı açıklamada, "Her din, doktrin, felsefe ve kültürün kendi iklimini imar ve inşa etmesi gerekir. Aksi halde, kendi vatanında yaşıyor olsa bile başkasının inşa ettiği bir iklimde yaşamak zorunda kalır ki hiçbir millet böyle bir duruma düşmek istemez. Her inşa ve imar da kendi öz değerleri, yolu ve yöntemiyle (usul) yapılır. İmar, ihya ve inşa etmenin en önemli unsuru insandır. İnsan inşa edilir, inşa edilen insan döner dünyasını imar eder. “Şehri imâr ederken nesli ihyâ etmeyi ihmal ederseniz, ihmâl ettiğiniz nesil imâr ettiğiniz şehri tahrip eder” der, bilge mimar Turgut Cansever. Bu ihtiyaçtan hareketle her neslin yeniden ihya edilmesi gerekir ki, o nesil de insanı, zamanı ve mekânı yeniden inşa edebilsin. Değerli gönül dostları, bir Bilge Türk Eğitim Kültür Vakfı söyleşilerimizde 1 Temmuz Cuma akşamı saat 20.00’de bir dönem danışmanlığımızı da yapan proje uzmanı ve araştırmacı İbrahim Akgün bey ile yeni nesillerin ve zamanın yeniden ihya ve imar edilmesi üzerinde mütevazı bir sohbet yapacağız. Sorularınız ve katkılarınızla bekleriz inşallah" dedi. 

İbrahim Akgün kimdir?

Proje Uzmanı. DTCF Kütüphanecilik mezunu. İngiltere Sheffield Üniversitesinde Enformasyon Yönetimi konusunda Yüksek Lisans, İsrail’de Entegre Kırsal-Bölgesel Kalkınma Plânlaması konusunda Lisans Üstü Diploma çalışmaları yaptı.  Kamu kurumlarında üç kütüphane ve Tarımsal Kooperatifler Veri Tabanını kurdu. 20 yıl süreyle FAO, UNICEF, UNDP, Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) ve Avrupa Birliği gibi kamu kurumlarınca uygulanan Dış Kaynaklı Projelerde çalıştı. Avrupa’da Kırsal Kadın ve Çocukların Durumunun İyileştirilmesi Uluslararası Projesinde ikinci başkanlık yaptı. Çeşitli uluslararası toplantılara katıldı. Şanlıurfa’da mülteciler için Çağrı, Danışma ve Müdahale Merkezi Projesini teklif etti, proje BMMYK tarafından hayata geçirildi. GAP İdaresi Başkanlığı ve Eskişehir, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği gibi büyük projelerde görevler aldı. Yüksek Lisansını yaptığı Üniversitede Türk Derneği kurucuları arasında yer aldı, ilk sene başkanlığını yaptı. Türk Dünyası Bilgeler Zirvesi, Türk Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Zirvesi, Türk Dünyası-Kazakistan Milli Üniversitesi Farabi Projesi koordinatörlüğü yaptı. Şanlıurfa ve Muhacirler Sivil Toplum Kuruluşlarında kapasite arttırma çalışmaları yaptı, Şanlıurfa’daki Suriyeliler; Şanlıurfa Barometre ve Sivil Toplum Kuruluşlarının haritalandırılması çalışmalarında danışmanlık yaptı. Milletvekili ve Vali danışmanlıklarında bulundu. Toplumsal Gelişme konusunda küçük çaplı seminerler verdi. “Söz İncileri” ve “Önce Söz Vardı” adlı yayınlanmış iki kitabı bulunmaktadır. Halen 1 milyonu aşan ziyaretçisi bulunan Gelişim ve İnsan www.gelisimveinsan.com sayfasında yazılar yazmakta, toplumların (özellikle Müslüman toplumların) kendi iç dinamikleriyle gelişmeleri konusunda bir yaklaşım üzerinde çalışmaktadır.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@