Japonya Büyükelçiliği Eskişehir'i bu fotoğrafla andı

Japonya Büyükelçiliği, instagram hesabından paylaştığı fotoğrafla Eskişehir'i ve Eskişehir'deki müzeyi andı...

HAYAT 31.05.2022, 12:22 31.05.2022, 19:04
Japonya Büyükelçiliği Eskişehir'i bu fotoğrafla andı

Japonya Büyükelçiliği resmi instagram hesabından Eskişehir’de bulunan Odunpazarı Modern Müze'yi (OMM) ve müzenin mimarı olan Kengo Kuma'yı anarak bir paylaşımda bulundu.

Paylaşımda, "Eskişehir’de bulunan Odunpazarı Modern Müze’nin de mimarı olan KUMA Kengo’nun düzenlediği bir başka mekan, Japonya’da bir kafe" ifadelerine yer verildi. 

Japonya Büyükelçiliği, Kengo Kuma'nın Eskişehir Odunpazarı Modern Müze minimalinde tasarladığı ve Japonya'da bulunan başka bir kafeyi insanların beğenesine sunarak paylaşım yaptı.

Japon Büyükelçiliği yaptığı bu paylaşımla hem Eskişehir'i hem de Eskişehir Odunpazarı'nda yer alan Modern Müze'yi andı.

Açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yapmıştı 

Eskişehirli işadamı Erol Tabanca tarafından hayata geçirilen, AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof.Dr. Nabi Avcı'nın önemli çabaları ile Eskişehir'e kazandırılan Odunpazarı Modern Müze, Eylül 2019'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı törenle açılmıştı. Söz konusu binanın temel atma töreninde de buluna Erdoğan, "Sergileme ve etkinlik alanları, atölyeleri, diğer bölümleri ile bu müzenin Eskişehir’den dalga dalga ülkemize ve dünyaya yayılan bir sanat ışığı olacağına inanıyorum. Bu müzeyi sanatseverlerimizin sahip oldukları koleksiyonları tüm toplumun istifadesine sunma erdeminin bir örneği olarak görüyorum" demişti. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@