Kamp macerası kısa sürdü.... İmdada ekipler yetişti

4 genç kamp yapmak için ormana gitti... Korkularına yenik düşen gençler, ekiplerden yardım istedi...

HAYAT 04.09.2021, 08:22
Kamp macerası kısa sürdü.... İmdada ekipler yetişti

Olay, Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesine bağlı Uludağ'ın eteklerinde bulunan Balaban mahallesinde ormanlık alanda saat 20.00 sıralarında meydana geldi. Yaşları 14 ila 18 arasında değişen 4 arkadaş kamp yapmak için ormana girdiler.

Ormanda 4 kilometre kadar ilerleyen gençler havanın hızlıca kararmasıyla birlikte yabani hayvan sesi duydular. Geri dönemeyeceklerini anlayınca ekiplerden yardım istediler.

5 saatte ulaşıldı

Yanlarında bulunan 4 telefondan 3'ünün şarjı bitince tek kalan telefondan 112 acil çağrı merkezini arıyarak ekiplerden yardım istediler. Olay yerine AFAD, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen AFAD ekipleri gençlerin oldukları bölgeyi tespit etmeye çalıştılar. Yerleri tespit edilen 4 genç yaklaşık 5 saat süren kurtarma operasyonu ile Softaboğan Şelalesi mevkiinde kurtarıldı.

Gençlerden üçünün sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken birinin ise elinde hafif bir yaralanma olduğu öğrenildi. Elinden yaralanan genç ambulans ile Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis ekipleri tarafından ifadeleri alınan 4 genç ailelerine teslim edildi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@