Kapadokya'da balon kazası: 2 ölü, 3 yaralı

Nevşehir Kapadokya'da içinde İspanyol turistlerin olduğu sıcak hava balonu sert iniş yaptı. Bu sırada balon sepetinden düşen 2 turist hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.

HAYAT 18.10.2022, 11:54 18.10.2022, 12:26
Kapadokya'da balon kazası: 2 ölü, 3 yaralı

Nevşehir'de sıcak hava balonunun sert iniş yapması sonucu 2 kişi öldü.

Göreme beldesinde turistleri taşıyan balon Kapadokya turu için havalandı.

Balon Kavak beldesi yakınlarında iniş yapmak için alçalmaya başladı.

Bu sırada rüzgar etkiliydi. Balon sert iniş yaptı.

Balondan düşen 2 turist hayatını kaybetti

İki turist sepetten düşerek hayatını kaybetti. Yaralanan İspanyol turistlerden 3'ü hastaneye kaldırıldı.

Nevşehir Valiliğinden olaya ilişkin yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"İlimiz Avanos ilçesi Zelve Ören Yeri mevkisinden bu sabah 07.25’te havalanan özel bir şirkete ait TC-BBR tescil numaralı sıcak hava balonu, merkeze bağlı Kavak beldesi Killik bölgesinde saat 08.50'de beklenmedik rüzgar artışı nedeniyle sert iniş yapmıştır. Kazanın ardından tüm ekiplerimiz olay yerine sevk edilmiştir. İniş esnasında balonda bulunan toplam 28 yolcu ve 2 mürettebattan İspanyol uyruklu 2 yolcu hayatını kaybederken İspanyol uyruklu 3 yolcu ise yaralanmıştır. Yaralıların tedavileri ilimizdeki çeşitli hastanelerde devam etmekte olup hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. İlk belirlemelere göre olayın beklenmedik rüzgar artışından kaynaklandığı değerlendirilmektedir. Kaza ile ilgili olarak adli ve idari soruşturma başlatılmıştır."

Kimlikleri belli oldu

Öte yandan ölen turistlerin kimlikleri belli oldu. Balon kazasında; 62 yaşındaki Maria Christiana Baltrons ile 64 yaşındaki Dolors Masana hayatını kaybetti.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@