banner163

Kütahya'da sel! Yollar kullanılmaz hale geldi

Kütahya'da yaşanan selle ilgili hasar tespit çalışmaları sürüyor... Bölgede sağanak yağış ve sel uyarısı devam ediyor...

HAYAT 21.06.2021, 12:10 21.06.2021, 13:45
Kütahya'da sel! Yollar kullanılmaz hale geldi

Kütahya'nın birçok ilçesinde etkili olan sel felaketinde hasar tespit çalışmaları sürüyor. Sel Tavşanlı ilçesinde de yollara ve tarım arazilerine büyük zarar verdi. 

Köy yolları ve tarım arazilerinde büyük zarar

İlçede bazı köylerde oluşan sel suları, köy içlerinde ve tarım arazilerine kısmen zarar verdi. İlçeye bağlı Ayvalı köyünde yoğun yağmur ve dolu yağışı köy içerisindeki kaldırım taşlarını söktü, araziler su altında kaldı. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada Değirmisaz ve bölgesi köyler ile Ayvalı köyünde incelemelerin yapılacağı öğrenilirken, bölgede yağışların devam edeceği, vatandaşların ve çiftçilerin dikkatli olması gerektiği bildirildi.

Hasar tespit çalışmaları sürüyor 

Dolu ve yağmur yağışının tarım arazilerinde zarara yol açıp açmadığı hakkında İlçe Tarım Orman ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından inceleme başlatıldığı öğrenildi.

Kütahya'daki selden görüntüler... Video Haber için tıklayın 

Emet'te sel nedeniyle elektrik kesintisi yaşandı 

Kütahya'nın Emet ilçesinde yaklaşık 1 saat süren sağanak yağış bazı mahallelerde sele neden oldu. İlçede bazı mahallelere elektrik verilemediği belirtildi. 
Edinilen bilgiye göre, ilçede akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış sele neden oldu. Sel sularından dolayı kaldırım taşları yerinden söküldü ve ilçedeki bazı mahallelere 5 saattir elektrik verilemediği bildirildi. Emet Belediyesi ekipleri, bozulan yolları düzeltme ve yollarda biriken sel artıklarını temizleme çalışmalarına iş makinalarıyla aralıksız devam ediyor.
Öte yandan OEDAŞ ekiplerinin, elektrik kesintisi olan mahallelerde sorunun giderilmesi için çalışmalara devam ettiği bildirildi. İlçenin alt kısmında bulunan Emet Çayı kenarındaki tarlaları su bastığı, hasar tespit çalışmalarının gün ağarınca yapılacağı bildirildi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@