Kütahya'daki selden yeni görüntüler!

Kütahya'da sağanak yağış ve dolu yağışı birçok ilçede felakete neden oldu... Yeni görüntüler zararın boyutunu gözler önüne serdi...

HAYAT 20.06.2021, 22:55 21.06.2021, 00:06

Kütahya'nın birçok ilçesi sağanak yağış ve dolu yağışıyla gelen sel felaketlerinden etkilendi... Evleri su bastı, araçlar sürüklendi, tarlalar sular altında kaldı... 

Birçok ilçe selden etkilendi 

İlk belirlemelere göre, Kütahya merkez, Çavdarhisar, Aslanapa, Simav, Emet ve Hisarcık ilçe merkezleri ile bazı köyler sel felaketleri yaşadı... 

Hisarcık ilçesinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle Hasanlar köyünde su baskınları yaşandığı bildirildi.

Sel anına ve sonrasına ilişkin görüntüleri yukarıdaki videodan veya bu linke tıklayarak izleyebilirsiniz 

Hisarcık ilçesinde yoğun yağışın ardından yaşanan sel nedeniyle Hasanlar ve Kabaklar köyleri arasındaki yol, yer yer trafiğe kapandı.

Dere taştı, araçlar sürüklendi, tarlalar sular altında kaldı 

Hasanlar köyünde Tetik deresinin taşması sonucu bazı evleri su bastı, araçlar sürüklendi, ekili alanlarda hasar oluştu.

İlçenin son iki saatte yoğun yağış altında kaldığını söyleyen Kaymakamı Buğra Karadağ, “Özellikle Hasanlar ve Güldüren köylerimiz yoğun yağışa maruz kaldı. Tüm iş jandarma personelimiz Valimizin talimatları doğrultusunda hareket ediyor. Şu an için can kaybı yok, çok şükür bu durum bizim için sevindirici. Mal kaybı ve tarlalardan su altında olanlar var. Sadece bir evin duvarı yıkıldı. O evi de zaten boşalttık. Bir sıkıntı yok” diye konuştu.

Kütahya'da yıldırımlar böyle görüntülendi!

Kütahya'da dolu ve sağanak yağış öncesi düşen yıldırımlar da görüntülendi. Akşam saatlerinde Kütahya merkez Fındık, Sabuncupınar, Söğüt, Doğuluşah, Bayramşah, Uluköy ve Sökmen köylerinde etkili olan yağış ekili alanlarda zarara yol açtı.

Sabuncupınar köyü yakınlarında arka arkaya düşen yıldırımlar, bir çok kişi tarafından korku içinde izlendi. Yıldırımların düşme anı, İHA Kütahya muhabiri Hüseyin Efe tarafından görüntülendi.

Felakete ilişkin ilk açıklamalar

 Kütahya merkez, Çavdarhisar, Aslanapa, Simav, Emet ve Hisarcık ilçe merkezleri ile bazı köylerde yaşanan sel felaketinden sonra AK Parti İl Başkanı Sebahattin Ceyhun ve İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Özçalık açıklamalarda bulundu. AK Parti İl Başkanı Sebahattin Ceyhun, konuyla ilgili yaptığı açıklamada,” Bugün öğleden sonra başlayıp gittikçe şiddetlenen dolu ve yağmurun ardından Kütahya Merkezde, Çavdarhisar, Aslanapa, Simav, Emet ve Hisarcık ilçe merkezlerimiz ve bazı köylerimizde meydana gelen sel felaketinden etkilenen tüm hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Yağışların etkisini göstermeye başladığı andan itibaren Kütahya Valiliğimiz, İlçe Belediye, Karayolları, İl Özel İdare, AFAD, Jandarma ve Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz hasarın giderilmesi için çalışmalara hızla başlamıştır. Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz de yarın sabah tarım arazilerimizin durumunu tespit için saha taramasına ve hasar tespit çalışmalarına başlayacaktır. Devletimiz tüm imkanlarıyla vatandaşımızın yanında, inşallah el birliğiyle bu sıkıntının da üstesinden geleceğiz. Rabbim beterinden korusun, ülkemizi ve milletimizi her türlü felaketten muhafaza eylesin” dedi.



“Sabahtan itibaren saha taramalarına başlayacağız”

Yarın sabahtan saha taramalarına başlayacaklarını söyleyen İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Özçalık, ”Bugün akşama doğru gelen dolu ve sel afeti haberi üzerine, İl Genel Meclisi Üyemiz Muammer Özcura ve Ziraat Odası Başkanımız Ömer Demirtaş ile birlikte Merkez Fındık, Sabuncupınar, Söğüt, Doğuluşah, Bayramşah, Uluköy, Sökmen köylerimizi ve arazilerini dolaştık. Maalesef köy merkezlerinde ve kısmen de tarım arazilerinde hasarlar oluşmuş. Bu arada Hisarcık Hasanlar, Simav, Çavdarhisar ve Aslanapa ilçelerimizden gelen sel haberlerini de takip ediyoruz. Sabahtan saha taramalarına başlayacağız inşallah. Tüm hemşerilerimize büyük geçmiş olsun” diye konuştu.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@