Mandalinalı pırasa nasıl yapılır? Mandalinalı pırasa tarifi

Mandalinalı pırasa nasıl yapılır? Mandalinalı pırasa malzemeleri neler?

HAYAT 17.11.2021, 21:44 21.11.2021, 23:42
Mandalinalı pırasa nasıl yapılır? Mandalinalı pırasa tarifi

Soğan familyasına ait olan ve kış sebzeleri denildiğinde akla gelen ilk sebzelerden olan pırasa aynı zamanda güçlü bir antioksidan. Düşük kalorili olan ve lifli yapısıyla sindirime yardımcı olan pırasa, pek çok vitamin içeriyor. Sadece böreklerin iç harcında kullanmak için değil, bu sefer mis gibi zeytinyağlısını yapmak için kollarımızı sıvıyoruz.

Kendine has kokusunu baskılamak için zeytinyağlı pırasayı mandalina suyu ilavesiyle hazırlıyoruz. Limon suyu ve toz şekerini de eksik etmiyoruz tabii ki! Dilerseniz ılık ılık, dilerseniz de oda sıcaklığında dinlendirip servis edebilirsiniz.

Mandalinalı pırasa malzemeleri neler?

80 ml zeytinyağı
2 diş sarımsak
500 g pırasa
2 adet havuç
3 adet mandalina suyu
1 adet limon suyu
50 g pirinç
tuz&karabiber
250 ml ılık su

Mandalinalı pırasa nasıl yapılır?



Pırasaların dış yüzeyindeki ince kabuğu sıyırıp yıkayın. Daha sonra verev şekilde uzunlamasına doğrayın ve bir kenara alın.
Sarımsakların kabuklarını soyup ince ince doğrayın. Havuçları tıraşlayıp yuvarlak olarak doğrayın. Mandalina ve limonun suyunu sıkıp bir kaba alın.
Geniş bir tencerede zeytinyağını ısıtın, sarımsakları ilave ederek hafif pişirin. Hemen arkasından doğranmış pırasaları ekleyin ve 5 dk. boyunca sebzeleri kavurarak yumuşamalarını sağlayın.

Ardından doğranmış havuçları, sıkılmış mandalina ve limon suyunu ekleyin, 5 dakika daha pişirin. İyice yıkanmış pirinçleri de ilave ettikten sonra tuz ve karabiberle lezzetlendirin. Bu aşamada yemeğin üzerine mandalina dilimleri yerleştirebilirsiniz.

Son olarak ılık su ekleyip kapağı kapalı şekilde kısık ateşte pişmeye bırakın. (ortalama 35 dk.) Pişen yemeği ocaktan alın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. İster ılık, ister soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@