Mersin'deki yangından şok edici görüntüler, köyler boşaltıldı

Mersin'deki yangınlar yerleşim yerlerini tehdit etmeye başladı... Köyler boşaltıldı...

HAYAT 29.07.2021, 11:49 29.07.2021, 12:06

Mersin’in Aydıncık ve Bozyazı ilçesinde çıkan orman yangınları devam ederken, rüzgar nedeniyle ekipler yangınlara müdahalede güçlük çekiyor. Aydıncık’taki yangın yerleşim yerlerini tehdit etmeye başlarken, tedbir amacıyla 5 köyün boşaltıldığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, dün sabah saatlerinde Aydıncık ile Gülnar arasında yer alan Pembecik Mahallesi ile Bozyazı’da çıkan orman yangınları devam ederken, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi devam ediyor. Şiddetli rüzgar nedeniyle yangına müdahalede güçlük çekilen bölgeye, çevre illerden de takviye ekipler yönlendirildi. Aydıncık Pembecik'te yangın yerleşim yerlerini tehdit etmeye başlarken, söndürme çalışmalarına sabahın erken saatlerinde havadan yeniden başlandı. Bozyazı'da da dün muz seralarının bulunduğu Kötekler Mahallesi'nde çıkan orman yangınına da havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Evler, oteller, kamp alanları boşaltıldı

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Yeşilovacık Mahallesi'nde bulunan Boğsak koyunda orman yangını çıktı. Yangın dolayısıyla bölgedeki oteller, moteller, evler ve kamp alanları boşaltılırken, Mersin-Antalya yolu trafiğe kapatıldı.

Edinilen bilgiye göre, sabahın erken saatlerinde Silifke ilçesinde bulunan Boğsak koyunda orman yangını çıktı. Rüzgardan kaynaklı kısa sürede büyüyen orman yangını, yerleşim yerlerini tehdit etmeye başladı. Ekipler hem karadan hem de havadan müdahaleye başlarken, güvenlik güçleri bölgedeki tüm otel, model, ev ve kamp alanlarını boşalttı.

Yangının yola yakın olması dolayısıyla Mersin-Antalya yolu da trafiğe kapatılırken, bölgedeki vatandaşların güvenli şekilde tahliyesi devam ediyor. Ayrıca polis TOMA’ları da yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor.
 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@