Netflix oyun dünyasına resmen girişini yaptı

Polonya'da kullanıma açılan Netfilx oyunları, artık tüm dünyada kullanıcılarla buluşuyor....

HAYAT 02.11.2021, 22:19 02.11.2021, 22:35
Netflix oyun dünyasına resmen girişini yaptı

Netflix Android uygulamasında iki farklı Stranger Things oyunununu öncelikli olarak Polonya'daki kullanıcılara sunan şirket, şimdi oyun sekmesini tüm kullanıcılara açıyor. Bugünden itibaren, dünyanın dört bir yanındaki Netflix üyeleri Stranger Things: 1984 (BonusXP), Stranger Things 3: The Game (BonusXP),

Oyun dünyasındaki yerini güçlendirmek için çalışan Netflix, aralarında Stranger Things 1984’ün de bulunduğu 5 adet mobil oyun duyurdu. Daha önce Polonya’da sınırlı olarak erişime açılan Netflix Games, 3 Kasım’da şirketin faaliyet gösterdiği her yerde aktif hale gelecek.

Netflix oyun sekmesine nereden erişilecek?
Mobil oyunlar şu an için Android cihazlar üzerinden erişime açılıyor. Kullanıcılar Netflix hesabında oturum açıp profile giriş yapıldığında, Android mobil cihaz kullanan üyeler, indirecekleri oyunları seçebilecekleri ayrı bir oyun satırı ve sekmesi görecek. 

Android tablet kullanan üyeler ise ayrı bir oyun satırı görecek. Ayrıca tablet kullanıcıları indirip oynayacakları oyunları Kategoriler menüsünden seçebilecek.

Oyun oynamak için sadece Netflix üyesi olmanız yeterli. Bunun dışında platformda reklamlar, ekstra ücretler veya uygulama içi satın alımlar bulunmuyor. 

Netflix kullanıcılarının aynı hesapla birden fazla mobil cihazdan oyun oynayabileceğini belirtelim. Eğer cihaz sınırını aşarsanız, uygulama sizi bilgilendirecek. Böylece kullanılmayan cihazlardaki oturumunuzu kapatabilecek ya da tarayıcı üzerinden uzaktan devre dışı bırakabileceksiniz. 

Çocuk güvenliği ve daha fazlası
Bu arada oyunlar sekmesinin çocuk profillerinde bulunmayacağını belirtelim. Eğer çocuklarınızn yetişkin profillerine erişmesine engel olmak için bir PIN kodu eklediyseniz, Netflix'te oturum açarak bir cihazda oyun oynamak için de aynı PIN kodunu kullanmanız gerekiyor. 

Netflix oyunları sadece yetişkinlere özel
“Çocuk güvenliğinin ebeveynler, bakıcılar ve veliler için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz” diyen Netflix, oyunların çocuk profillerinde bulunmayacağını açıkladı. Bununla beraber çocukların yetişkin profillerine erişmesine engel olmak için profilinize PIN kodu belirlediyseniz, Netflix’te oturum açarak bir cihazda oyun oynamak için de aynı PIN kodu gerekeceği bilgisi paylaşıldı.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@