banner163

Odunpazarı'nda hayvanseverler el ele verip kurtardı... Peki ya diğerleri ne olacak?

Eskişehir'de Odunpazarı'ndaki şehir çöplüğündeki felç olan köpek bir grup hayvanseverin büyük çabası ile kurtarıldı ve sağlığına kavuştu. Ancak binlerce sahipsiz köpeğin olduğu Odunpazarı'nda onun gibi birçok köpek olduğu belirtiliyor...

HAYAT 13.08.2023, 12:25 13.08.2023, 12:39
Odunpazarı'nda hayvanseverler el ele verip kurtardı... Peki ya diğerleri ne olacak?

Eskişehir’de Odunpazarı'nda arka ayakları kısmi felç olan köpek, bir grup hayvanseverin kendi imkânlarıyla tedavi ettirmesiyle 15 günde sağlığına kavuştu.

Odunpazarı ilçesinin Sarısungur Mahallesi'nde bulunan şehir çöplüğüne besleme maksadıyla giden hayvanseverler, bir köpeğin ayağa kalkamadığını fark etti.

Hayvanın acı çektiğini anlayan gönüllüler, köpeğin araç çarpması veya benzeri bir durumdan dolayı sakatlık yaşadığın öngördü.

Daha sonra battaniyeye sardıkları köpeği kendi araçlarıyla veterinere götüren hayırsever vatandaşlar, çekilen röntgenler sonrası talihsiz hayvanın arka ayaklarının kısmi felç olduğunu öğrendi. Panda ismi verilen köpeğe veterinerlerce zaman kaybetmeden ilaç ve diğer tedavilerine başlanıldı.

Hayvanseverlerin kedi imkânlarıyla yaptırılan tedavilerin maliyeti 7 bin lirayı buldu. 15 gün boyunca bakılan Panda, tedavinin ardından eski sağlığına kavuşarak 4 ayağının üzerinde durmaya başladı.

"

"Panda" şanslıydı, peki ya diğerleri?

Öte yandan yaşanan olay Eskişehir Odunpazarı'nda giderek büyüyen sahipsiz köpek sorununu bir kez daha gündeme getirdi. Odunpazarı'ndaki şehir çöplüğü ve Kent Ormanı gibi alanlar çevresinde binlerce sahipsiz köpek bulunurken, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin kısırlaştırma konusunda ilgisizliği ve Odunpazarı Belediyesi'nin bu konudai yetersizliği sorunu büyütmeye devam ediyor. 

Söz konusu sahipsiz hayvanlara kendi çabaları ile mama götürmeye ve bakımlarını yapmaya çalışan bazı hayvanseverler bu duruma tepki gösterirken, Eskişehir'deki sahipsiz hayvan sorununun daha da büyümesinden endişe ediliyor. 

Birçok mahallede vatandaşlar sürü halinde dolaşan sahipsiz sokak köpeklerinden korku duyduklarını belirtirken, şehir çöplüğü gibi alanlarda kontrolsüz çoğalan binlerce köpeğin de hastalık içinde oldukları, birçok köpeğin sakat kaldığı ve bakıma ihtiyacı olduğu ifade ediliyor. 

Hayvanseverler de bu duruma tepki göstererek belediyelerin artık bir şeyler yapması gerektiğini söylüyor. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@