RTÜK, Hasan Can Kaya'nın "Konuşanlar "programı için inceleme başlattı

Ünlü stand-upcı Hasan Can Kaya'nın programında ettiği küfür yazar Nihat Genç'in gösterdiği sert tepki sonrasında sosyal medyada gündem oldu... RTÜK Başkanı, Hasan Can Kaya'nın programı hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı.

HAYAT 09.12.2021, 00:18 09.12.2021, 00:37
RTÜK, Hasan Can Kaya'nın "Konuşanlar "programı için inceleme başlattı

Ünlü stand-upçı Hasan Can Kaya'nın dijital bir platformda yayınlanan "Konuşanlar" adlı programında bir katılımcıya ettiği küfür sosyal medyada gündem oldu. 

Yazar Nihat Genç'in de tepki gösterdiği olayla ilgili Nihat Genç'in paylaşımı sonrasında sosyal medyada konuyla ilgili tartışma büyüdü ve konu twitter'da TT oldu... RTÜK'ten de açıklama geldi... 

Programda ettiği küfür tartışma yarattı 

Ünlü stand-upçı Hasan Can Kaya, daha önce Youtube üzerinden yayınlanan ve bir süredir dijital bir platformda yayınlanmaya başlanan "Konuşanlar" adlı programında katılımcılardan bir kızın babasına ettiği küfürle gündem oldu. 

Nihat Genç'in paylaşımı sonrası sosyal medyada tartışmalar büyüdü 

Yazar Nihat Genç de, twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Hasan Can Kaya'ya sert tepki göstererek, "Yokluk, sefalet, sapıklık diplerde... Gençler galiba para için makul yollardan geçinecek fikir, akıl, ürün bulamıyor ve zıpırın biri seyircinin yüzüne ana avrat düz gidip ekmeğini kazanıyor! Adına da mizah demiş, seyirci de mazoşist, para verip kendine küfür ettiriyor!" ifadelerine yer verdi. 

Konuyla ilgili sosyal medyada tartışmalar sürerken, Nihat Genç yaptığı sonraki paylaşımda da, "Biraz önce attığım tweet üzerine Hasan Can Kaya aradı. Lafı 'bana böyle diyemezsin'e getirdi. Ben de ona 'seyircinin anasına küfür hiçbir gelenekte yoktur' dedim. Efelenip pişkinliğinde ısrar edince, küfür öyle değil böyle edilir deyip yapıştırdım" dedi. 

RTÜK Başkanı Şahin inceleme başlatıldığını açıkladı 

Sosyal medyada yaşanan tartışmalarda Hasan Can Kaya'nın ettiği küfür ile ilgili farklı görüşler tartışılırken, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'den de konuyla ilgili akşam saatlerinde bir açıklama geldi. Gösterilen tepkiler sonrasında, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Türk aile yapısına ve ahlâkına uygun olmayan diyalogların geçtiği “Konuşanlar” isimli program için platformu defalarca uyarmamıza rağmen gerekli tedbirlerin alınmadığını görüyoruz. Üst Kurul toplantısında karara bağlanmak üzere söz konusu programa ilişkin inceleme başlatılmıştır" dedi. 

Hasan Can Kaya haftaya Eskişehir'e gelecekti

Programda ettiği küfürle gündem olan Hasan Can Kaya'nın stand-up gösterisi programında bu ay Eskişehir de bulunuyordu. 15 Aralık - 16 Aralık tarihleri arasında Hasan Can Kaya'nın Eskişehir Vehbi Koç Kongre Merkezi'nde sahne alacağı duyurulmuştu.  

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@