Şehitlerimiz gözyaşlarıyla uğurlandı

Türkiye şehitlerini uğurluyor...

HAYAT 10.12.2021, 19:17 11.12.2021, 17:13
Şehitlerimiz gözyaşlarıyla uğurlandı

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Yıldırım Harekatı bölgesinde teröristler tarafından yapılan saldırı sonucunda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Ali Sarı, Balıkesir'in Edremit ilçesinde Piyade Uzman Çavuş Doğanay Çelik, memleketi Yozgat’ın Yerköy ilçesinde, Piyade Uzman Çavuş Emre Ceylan'da memleketi Kırıkkale'de toprağa verildi. Piyade Uzman Çavuş İdris Aksöz'ün cenazesi ise toprağa verilmek üzere memleketi Nevşehir'e gönderildi.


Şehit Piyade Uzman Çavuş Ali Sarı'nın Türk bayrağına sarılı naaşı, Hakkari'den hava yoluyla Edremit'e buradan da Zeytinli Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Bu sırada şehidin annesi Nihal ve eşi Anna Sarı gözyaşlarına boğuldu. Ardından şehidin naaşı mahalle meydanındaki tören alanına getirildi. Helallik alınmasının ardından Balıkesir İl Müftüsü Celal Sürgeç sağanak yağış altında cenaze namazını kıldırdı. Namazın ardından şehidin naaşı mahalle mezarlığında toprağa verildi.


Cenaze törenine, şehidin yakınlarının yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Lütfihak Alpkan, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, AK Parti Balıkesir milletvekilleri Mustafa Canbey, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Emniyet Müdürü Hasan Onar, Balıkesir İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Tarık Hekimoğlu, Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran, MHP Balıkesir İl Başkanı Ekrem Gökay Yüksel, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan ile diğer ilgililer katıldı.

"Bunlar Anadolunun evlatları"

Piyade Uzman Çavuş Doğanay Çelik, memleketi Yozgat’ın Yerköy ilçesinde toprağa verildi.
Hakkari’den uçakla Kayseri’ye oradan da karayolu ile Yerköy ilçesine getirilen şehit Çelik için ikindi namazı sonrası Molla Hüsrev Caminde tören düzenlendi. Törende, şehidin annesi Dilber Kılavuz dimdik ayakta dururken yakınları da tabuta sarılarak gözyaşı döktü.


Anne Dilber Kılavuz, tabutun başında, dimdik ayakta durduğunu, ağlamayacağını belirterek, "Ağlamayacağım ben seni peygamber efendimize gönderdim, 7 arkadaşının hayatını kurtarmış. Seni bana Mevlam verdi. Bayrağına, vatanına, milletine kurban olduğum. Hakkım helal olsun. Sizleri sevindirmeyeceğim terör örgütü. Sizleri sevindirmeyeceğim. Bu vatanı bölmeye çalışmayın bölemezsiniz. Bunlar Anadolu anasının evlatları bunlar. Osmanlı evladıyız biz" dedi.
Şehidin özgeçmişi okunduktan sonra İl Müftüsü Ali Gülden tarafından cenaze namazı kıldırıldı.


Törene şehidin yakınları, Yozgat Valisi Ziya Polat, Törene katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ertuğrul Soysal, Yozgat Milletvekilleri Yusuf Başer, Ethem Sedef, İYİ Parti Ankara Milletvekili Ayhan Altıntaş, Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğgeneral Abdulkadir Fehmi Bilgin, 2. Hava Bakım Fabrikalar Müdürü ve Kayseri Garnizon Komutanı Tuğgeneral Haldun Taşan, Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz, askeri personel ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Şehit Çelik’in naaşı Hacıosmanlı köyü mezarlığına defnedildi.

Cenazede nişanlısının üniformasını giydi

Suriye İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde yol emniyet görevi sırasında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Emre Ceylan için memleketi Kırıkkale'de cenaze töreni düzenlendi. Şehit uzman çavuşun nişanlısı Eda Ceylan, üniforma giyerek asker selamı verdi.
Suriye'nin İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde, 9 Aralık günü yol emniyet görevi icra eden unsurda görevli Piyade Uzman Çavuş Emre Ceylan, arazide kayarak düşmesi sonucu yaralandı. 28 yaşındaki Ceylan, sevk edildiği hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit Ceylan'ın naaşı, Hatay'da düzenlenen törenin ardından uçakla Ankara'ya oradan da kara yolu üzerinden memleketi Kırıkkale'ye gönderildi.


Helallik alınması için Etiler Mahallesi'ndeki baba evine götürülen şehidin naaşı, daha sonra cenaze namazı için Nur Camisi ve Külliyesi'ndeki düzenlenen tören alanına getirildi. Cenaze törenine katılan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, AK Parti Milletvekili Ramazan Can ve protokol üyeleri, burada şehidin aile fertlerine başsağlığı diledi. KOAH hastası Murat Ceylan ise yüzde 81 oranında ağır engelli olduğu için oğlunun cenaze namazına katılamadı.

Nişanlısını asker selamıyla uğurladı
İki kardeşten biri olan şehit Ceylan'ın Türk bayrağına sarılı tabutuna kapanan annesi Zarife, nişanlısı Eda ve ağabeysi Emrah Ceylan, uzun süre gözyaşı döktü. 1 yıl önce nişanlanan şehit Ceylan, 2022 yılının yaz mevsiminde amcasının torunu Eda Ceylan ile dünya evine girecekti. Üniformasını giyen Eda Ceylan, şehit nişanlısını asker selamıyla son yolcuğuna uğurladı. İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından, şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu top arabasına kadar taşındı. Şehidin cenazesi, buradaki törenin ardından Balışeyh ilçesime bağlı Kösedurak köyünde toprağa verildi.

Nevşehir'de toprağa verilecek

Pençe Yıldırım Harekatı bölgesinde PKK'nın saldırısı sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş İdris Aksöz’ün cenazesi helallik alınması için Sancaktepe’de bulunan baba ocağına getirildi. Helallik alınmasının ardından şehit Aksöz'ün cenazesi, defnedilmek üzere memleketi Nevşehir’e gözyaşları eşliğinde uğurlandı. Şehit İdris Aksöz'ün, kendisi gibi şehit olan polis memuru kuzeni Cebrail Aksöz ile birlikte fotoğraf çektiremedikleri için birlikte oldukları resimler çizdirdiği öğrenildi.



Pençe Yıldırım Harekatı kapsamında Irak’ın kuzeyinde düzenlenen operasyonda PKK'nın saldırısı sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş İdris Aksöz’ün cenazesi helallik alınması için Sancaktepe’de bulunan baba ocağına getirildi. Şehit Aksöz’ün cenazesinin getirildiği baba evine çok sayıda yakını da geldi. Şehidin baba ocağı ve sokağı Türk bayraklarıyla donatıldı. Şehit Piyade Uzman Çavuş İdris Aksöz’ün cenazesi, baba ocağında helallik alınmasının ardından defnedilmek üzere memleketi Nevşehir’e gözyaşları eşliğinde uğurlandı.

Aynı kaderi paylaştığı şehit kuzeniyle resimlerini çizdirmiş
2016 yılında Mardin'in Nusaybin ilçesinde şehit olan polis memuru kuzeni Cebrail Aksöz gibi kendisi de şehit olmak isteyip asker oldu. Şehit İdris Aksöz, şehit kuzeniyle aynı kaderi paylaştı ama aynı karede fotoğraf çekilme fırsatı bulamadığı için 1 yıl kadar önce, birlikte oldukları resimlerini çizdirdi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@