Sivrihisar ziyaretçi rekorunu da kırdı!

Dövme Sucuk Festivali'nde dünyanın en büyük sucuklu yumurtasını yapıp dünya rekoru kıran Sivrihisar, ziyaretçi rekorunu da kırdı... Festivale katılımın 200 bini bulduğu açıklandı.

HAYAT 10.02.2022, 15:04 10.02.2022, 15:39
Sivrihisar ziyaretçi rekorunu da kırdı!

Eskişehir'de Gönül Dağı sizisinin de çekildiği, Nasreddin Hoca'nın memleketi Sivrihisar ilçesinde Sivrihisar Belediyesi'nin düzenlediği Sivrihisar Dövme Sucuk Festivali ziyaretçi sayısında da yeni bir rekora imza attı.


Dünyanın en büyük sucuklu yumurtasının yapılmasıyla kırılan dünya rekoruyla gündeme gelen festivalde, ziyaretçi sayısının da 200 bine ulaştığı açıklandı. 

200 bin ziyaretçi 

Sivrihisar Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "İlçemizde düzenlediğimiz meşhur geleneksel Sivrihisar Dövme Sucuk Festivaline rekor katılım sağlandı. Yaklaşık 200 Bin vatandaşımızın katıldığı festivalde Sivrihisar adeta dolup taştı. Ülkemizin her şehrinden katılımın olduğu muhteşem festivalimizde dostluk, kardeşlik, birlik ve beraberlik hakim oldu. Sucuklar damaklarda tat bırakırken birliğimiz ve bütünlüğümüz yüreklerde iz bıraktı. Bizleri yalnız bırakmayan, desteklerini hissettiren tüm dostlarımıza, vatandaşlarımıza, hemşehrilerimize ne kadar teşekkür etsek azdır" denildi. 

Hamid Yüzügüllü'den teşekkür mesajı 

Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, hafta sonu ilçede gerçekleştirilen ve rekorların kırıldığı Dövme Sucuk Festivalinin ardından, ilçe halkına, emniyet mensuplarına ve belediye çalışanlarına teşekkür etti.  Hamid Yüzügüllü, festivalde görev yapan tüm belediye personeli ve emniyet mensupları ile bir araya gelerek teşekkürlerini iletti. Başkan Yüzügüllü “İlçemizde gerçekleştirdiğimiz ve yüzbinleri ağırladığımız Dövme Sucuk Festivalinde öncelikle ilçe halkına teşekkür etmek istiyorum. Hoşgörüleri ve misafirperverlikleri ile güzel ilçemiz Sivrihisar’ımıza yakışır bir şekilde vatandaşlarımızı ağırladık. Güler yüzleri ve misafirperverliklerinden dolayı ilçe halkımıza teşekkür ederim. Ayrıca festivalimizde görev yapan emniyet mensubu arkadaşlarımıza ve belediye personelimize ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Onlar da görevlerini en iyi şekilde yaparak ilçemize gelen vatandaşlarımızın huzurla ve memnuniyetle ayrılmalarında çok önemli bir görev üstlendiler. Kazasız belasız aksiliklerin yaşanmadığı bir festivali geri de bıraktık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@