Tepebaşı'nda açtılar... Çağfen'li öğrenciler yine örnek oldu

 "Al Götür Oku Getir" Sosyal Sorumluluk Projesi ile Çağfen Koleji Interact Kulübü öğrencileri tarafından toplanan kitaplarla Tepebaşı Belediyesi'nin de işbirliği ile Bahçelievler Muhtarlığı'nda oluşturulan kütüphane törenle açıldı.

HAYAT 03.06.2022, 17:23 03.06.2022, 17:49
Tepebaşı'nda açtılar... Çağfen'li öğrenciler yine örnek oldu

"Al Götür Oku Getir" Sosyal Sorumluluk Projesi ile Çağfen Koleji Interact Kulübü öğrencileri tarafından toplanan kitaplarla Bahçelievler Muhtarlığı'nda oluşturulan kütüphane törenle açıldı. 


Hayata geçirdikleri sosyal sorumluluk projeleri ile Eskişehir'de eğitime büyük katkı sağlayan ve örnek projelere imza atan Çağfen Koleji öğrencileri yine örnek bir projeyi Eskişehir'e kazandırdı. Eskişehir Anadolu Çağfen Interact Kulübü öğrencilerinin başlattığı "Al Götür Oku Getir" Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında toplanan kitaplar Eskişehir'e yeni bir kütüphane kazandırdı. Toplanan kitaplarla ve Tepebaşı Belediyesi'nin de işbirliği ile Bahçelievler Muhtarlığı'nda oluşturulan kütüphane törenle açıldı. Açılış törenine Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Çağfen Koleji Kurucu Temsilcisi Serkan Can Zengin, öğrenciler, veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
 


Tepebaşı Belediyesi ve Çağfen Koleji’nin ortak çalışmalarıyla birlikte ilçeye bağlı mahalle muhtarlıklarında kurulması planlanan kütüphanelerden ilki açıldı. Bahçelievler Mahallesi muhtarlığına Çağfen Koleji Interact Kulübü öğrencileri tarafından kurulan kütüphanenin açılışında, Tepebaşı Belediyesi Başkanı Ahmet Ataç ve Çağfen Koleji Kurucu Temsilcisi Serkan Can Zengin de bulundu. Kütüphanenin hazırlanmasında emek veren öğrencilerin kurdelesini kestiği açılış töreninde,  Ataç da kütüphaneye kitap desteğinde bulundu. Açılışın ardından ilkokul öğrencileri bir gösteri düzenledi. Tepebaşı Belediyesi’nin desteğiyle pilot olarak belirlenen Bahçelievler, Şirintepe ve Uluönder mahallelerinde bulunan muhtarlıklara toplamda 3 bin kitap kapasiteli kütüphane kurulmuş olacağı belirtildi. Herkesin rahatlıkla kitaba ulaşabilmesini hedefleyen projenin tüm mahalleleri içine alacak şekilde büyümesi için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.



Serkan Can Zengin: Tüm öğrencilerimi tebrik ediyorum

Bahçelievler Mahallesi muhtarlığında hazırlanan kütüphanenin açılışında konuşan Çağfen Koleji Kurucu Temsilcisi Serkan Can Zengin, “Tüm öğrencilerimi tebrik ediyorum. Eskişehir denildiğinde akla geleceğin gençlerini yetiştiren şehir gelir ama şehirle entegre olan öğrencilerin olması bizim için en önemli olan unsurlardan birisidir. O yüzden bugün yapılan etkinliğin değeri bu anlam çok önemlidir. Tüm öğrencilerin akademik başarı derslerinin dışında şehirle entegre olabilmeleri böyle projelerle mümkün olur. Ben destek veren herkese tüm kalbi duygularımla teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.



Ahmet Ataç: Bu projeye diğer muhtarlarımızla devam edeceğiz

Açılışta yaptığı konuşma esnasında projenin diğer mahallelere de yayılacağının müjdesini veren Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, şu ifadeleri kullandı: “Projenin içinde bulundurduğu Bahçelievler, Şirintepe ve Uluönder mahalleleri yaklaşık 100 bin nüfusu sahip. Özellikle Bahçelievler Mahallesi’nde 15 bin öğrenci yaşıyor. Burada bulunacak kitaplar çok şey ifade ediyor. Kitap okumak müthiş bir özellik ve özel bir yetenektir. Bundan dolayı bu projeye diğer muhtarlarımızla devam edeceğiz. Tepebaşı Belediyesi bu projenin her zaman yanında olacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. “

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@