Türkiye'de sadece İnönü'de... İnönü Belediyesi öncülüğünde merkez olacak

Dünyada eşine az rastlanan ve Türkiye'de sadece Eskişehir İnönü ilçesinde gözle görülebilen fay hattı için İnönü Belediyesi öncülüğünde birçok kurum ve uzman seferber oldu... İlçede büyük bir merkez kurulması için de çalışmalara başlandı.

HAYAT 19.03.2022, 15:09 20.03.2022, 11:46
Türkiye'de sadece İnönü'de... İnönü Belediyesi öncülüğünde merkez olacak

Eskişehir'in İnönü ilçesi dünyada eşine az rastlanabilen ve Türkiye'de sadece İnönü ilçesinde gözle görülebilen aktif fay hattına ev sahipliği yapıyor. 

İnönü Belediyesi'nin söz konusu alanın jeoturizme kazandırılması için bu alandaki kurumlarla işbirliği sürerken, bölgede bir Deprem Araştırma ve Eğitim Merkezi kurulması yönündeki çalışmalar da tam sürat devam ediyor. 

Turizme kazandırılacak... İnönü Belediyesi kurumları ve uzmanları seferber etti 

Son olarak İnönü Belediyesi'nde İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Tabiat Varlıkları Genel Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Eskişehir Teknik Üniversitesi'nden gelen uzmanlarla birlikte bir değerlendirme toplantısı yapıldığı açıklandı. Yapılan toplantıda, İnönü Belediyesi teknik personeli ve uzmanlar bölgede yapılacak çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulundu. 

Deprem Araştırma ve Eğitim Merkezi kurulacak

Ayrıca ilçede Deprem Araştırma ve Eğitim Merkezi kurulması için çalışmalar da sürüyor. Toplantı sonrasında İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt ile belediye teknik personeli ve ilçeye gelen uzmanlar merkezin kurulmasının planlandığı alanda da incelemelerde bulundu. 

İnönü'nün inleri de turizme kazandırılıyor 

Öte yandan, İnönü ilçesine adını verene İnönü'nün inlerinde, mağaralarda da restorasyon ve güzergah düzenleme çalışmaları devam ediyor. İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, İnönü ilçesinin doğal zenginliklerini yaptıkları projelerle tüm Türkiye ve dünyaya tanıtmayı amaçladıklarını ifade etti. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@