Ayşe Ünlüce'den Gündoğdu açıklaması! Proje ne zaman başlayacak? Kaç konut yapılacak?

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce'den Gündoğdu Mahallesi'nde beklenen dönüşüm projeleri ile ilgili yeni açıklamalar...

EKONOMİ 08.05.2024, 14:43 08.05.2024, 14:53
Ayşe Ünlüce'den Gündoğdu açıklaması! Proje ne zaman başlayacak? Kaç konut yapılacak?

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, uzlaşma görüşmeleri ile tüm işlemleri tamamlanan ve uygulama aşamasına geçilen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin Gündoğdu-1 Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 1. Etabı ve Gündoğdu-2 Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi B Etabı “Kat Karşılığı Yapım İşi İhaleleri”nin 5 ve 12 Haziran tarihlerinde gerçekleştirileceği açıklandı.  

"Toplam 885 konut yapılacak"

Projenin Eskişehir için çok önemli ve değerli olduğunu söyleyen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, yaptığı açıklamada, "Hemşehrilerimize söz verdiğimiz, ayağı yere basan projeleri hayata geçirmeye devam ediyoruz. Eskişehir’e çok yakışacak Gündoğdu-1 Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 1. Etabı ve Gündoğdu-2 Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi B Etabı yapım işleri kapsamında, toplam 885 adet konut üreterek Eskişehir’in konut stokunu güçlendireceğiz. Yeni yeşil alanlar, sosyal donatı alanları ile örnek bir proje olacak çalışmamızda Porsuk Çayı’nın doğusunda, tıpkı batı kısmındaki Kanlıkavak Parkı’na benzer bir tasarıma sahip 42 bin metrekare yeşil alanı kentimize kazandıracağız.” dedi.

"2 kültür merkezi, bir belediye hizmet binası, yeni tesisler ve parklar da yapacağız"

Bölgede yeni hizmet binaları da oluşturulacağını belirten Ayşe Ünlüce, “Gündoğdu-1 ve Gündoğdu-2 Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projeleri içerisinde 2 adet Kültür Merkezi ve 1 adet Belediye Hizmet Binası ile Gündoğdu mahallemizi sosyal ve kültürel faaliyetlerin gerçekleştirileceği yeni tesisler ile buluşturacağız. Projelerimize uygun olarak Kentpark’ın güneyinde, adını kardeş şehrimiz Güney Kore’nin Paju kentinden alacak parkımız ve Vergi Dairesi önünde çevre yolu kenarı park alanlarının yapımını da sürdürüyoruz" dedi.

"19 Mayıs Caddesi’ni Cumhuriyet Bulvarı ile bağlayacak yeni bir cadde açacağız, bölgeye tramvay hattı da uzatılacak"

Ayşe Ünlüce ayrıca, "Ayrıca ulaşım noktasında 19 Mayıs Caddesi’ni Borsa Caddesi’nin devamında Cumhuriyet Bulvarı ile bağlayacak yeni bir cadde açarak kent içi ulaşımı kolaylaştıracağız. Bölgeye uzatılacak tramvay hattımız ise yeni yapılacak Gündoğdu Köprüsü ile çevre yolunun üzerinden geçerek mahallenin tamamına hizmet verecek. Bütün aşamaları belediyemiz bünyesinde hazırlanan kentsel dönüşüm projelerimiz ile şehrimizin yenilenmesine öncü olurken, mahalle kültüründen yana dönüşüm modelimizle daha güvenli, daha huzurlu ve daha mutlu bir kent hayalimizi gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz" diye konuştu. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@