Kimbap nasıl yapılır? Kimbap tarifi nedir? Kimbap malzemeleri neler?

Güney Kore'nin sevilen sokak lezzetlerinden kimbap nasıl yapılır? Malzemeleri neler? işte detaylar...

HAYAT 12.10.2021, 22:43 13.10.2021, 00:38
Kimbap nasıl yapılır? Kimbap tarifi nedir? Kimbap malzemeleri neler?

Kimbap, Güney Kore mutfağının en pratik lezzetlerinden biridir...


Yemeğin tarihi de en az Kore tarihi kadar eski... Günümüzde ise piknik sofralarının, acil atıştırmalıkların, hatta çiftlerin sevgi gösterilerinin bir simgesi halinde. Kore'de evlerde sıklıkla yapıldığı gibi sokaklarda da satılan bu yiyecek, içine koyulan malzemeler ne kadar çok çeşitli olursa, o denli lezzetli oluyor. 

Biz de sizler için çok merak edilen kimbap tarifini derledik...

Kimbap malzemeleri neler?

1 kase pirinç

1 adet havuç

1 adet salatalık

2 yumurta

200 gr ıspanak veya marul

7 adet yaprak nori ( Yenilebilir deniz yosunu)

1 kutu ton balığı, 4 adet uzun sosis, 200 gram ince dilimlenmiş ve kavrulmuş et

200 gram çubuk danmuji

1 yemek kaşığı pirinç sirkesi

1 çay kaşığı toz şeker 

1 çay kaşığı tuz

3 yemek kaşığı mayonez

üzerini yağlamak için bir miktar susam yağı ve susam

Kimbap nasıl yapılır?

Öncelikle küçük bir tencerede 1 kase pirinci yumuşayana kadar haşlıyoruz. Pirinçler haşlanırken, havuçları kibrit çöpü şeklinde ince ince doğruyoruz. Doğradığımız havuçları az yağ eşliğinde hafif soteliyoruz. Ardından yıkayıp ayıkladığımız ıspanakları 2 dakika kaynar suda bekletip çıkartıyor ve süzmeye bırakıyoruz. Bir kapta süzülen ıspanaklara, susam ve susam yağı ilave edip karıştırıyoruz. Ispanak kullanmayacaksanız, alternatif olarak iyice yıkayıp kuruttuğunuz maruıl yapraklarını da kullanabilirsiniz. Salatalıkları uzun ince şeritler halinde doğruyoruz. İki yumurtayı iyice çırpıyoruz. Çırptığımız yumurtayı iki sefer olacak şekilde yağsız bir tavada omlet gibi pişiriyoruz. Pişirdiğimiz yumurtaları, rulo halinde sarıp, kibrit çöpü inceliğinde dilimliyoruz.

Ton balığının fazla yağını süzüyoruz ve bir kaba boşaltıyoruz. 2 yemek kaşığı mayonez ekleyip karıştırıyoruz. Ton balığı yerine alternatif olarak uzun sosis veyahut, kızartılmış ince dilim dana eti de kullanabilirsiniz. Pirincimiz haşlandığında, süzüp bir kaba alıyoruz. İçerisine pirinç sirkesi, şeker ve tuz ilave edip güzelce karıştırıyoruz. Yaprak Norileri, varsa bir suşi matına yoksa da streç film üzerine koyuyoruz. Norilerin üzerine  ince bir tabaka halinde pirinç yayıyoruz. Uç kısmına hazırladığımız her bir malzemeden azar azar koyuyoruz ve sıkıca sararak rulo haline getiriyoruz. Tüm yosunları aynı şekilde hazırladıktan sonra, kimbapların üzerini susam yapı ile yağlayıp, dilimler halinde kesiyoruz. dilerseniz bu noktada susamları ekleyebilir ya da servis edeceğiniz tabağa aldıktan sonra susamları ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun...

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@